EB2024:11 tipp Stuttgartba
EB2024:11 tipp Stuttgartba

AZ EGÉSZ VÁROS EGY STADION - 11 tipp Stuttgart felfedezéséhez, nem csak focidrukkereknek.

Stuttgart egy pezsgő német város, ami tökéletes találkozási pontja a hagyományoknak és a modernitásnak, ahol a futballrajongók és kultúra iránt érdeklődők is egyaránt megtalálják a számításaikat. Az EB2024 alatt a magyar foci válogatott (legalább) két mérkőzést játszik a városban. Ezeket az élményeket és Lisztes Krisztián stuttgarti tippjeit semmiképp ne hagyd ...

EB2024: szurkolói útmutató Köln felfedezéséhez
EB2024: szurkolói útmutató Köln felfedezéséhez

A 2024. június 15-i Magyarország-Svájc Európa Bajnokság mérkőzés izgalmán túl Köln gazdag kulturális élete is várja a látogatókat, legyen szó történelmi nevezetességekről, múzeumokról, vagy csak egy kellemes sétáról a Rajna mentén.

Szurkolói útmutató Kölnbe nem csak focidrukkereknek: 10 látnivaló és élmény, amelyeket nem szabad kihagyni!  

UPDATE: A meccset 1:3-ra Svájc nyerte.  

img_9193.jpg

...

Fedezd fel Wuppertalt a repülő vonattal
Fedezd fel Wuppertalt a repülő vonattal

A németországi Wuppertal a világ első lebegő vasútjáról, a Schwebebahnról ismert, melyet gyakran "repülő vonatként" emlegetnek. Ez a nem mindennapi közlekedési eszköz nemcsak praktikus, de különleges látványosság is. Fedezd fel Wuppertalt és környékét ezzel a Balázs utazik kalauzzal. germany_covers.png

img_7525.jpg

...

Booking.com
Gótikus pixelek Kölnben
Gótikus pixelek Kölnben

Impact-Site-Verification: 2ebb0608-4128-49f9-913a-ff3c78761747

A kölni székesegyház ma a kortárs művészetet kedvelők zarándokhelye. 

A középkori templom modern ólomüveg ablakát a világ egyik legtöbbet kereső, még élő művésze készítette. A gótikus mestermű építése 1248-ban kezdődött, több szakaszban zajlott, és 1880-ban fejeződött be. A több mint hét évszázad alatt az egymást követő építők ugyanabban a hitben és az eredeti tervekhez abszolút ...

Művészet a vasgyárban - Völklingen
Művészet a vasgyárban - Völklingen

A németországi Völklinger Hütte egykor jelentős vas- és acélgyár volt. Ma egyedülálló kulturális központként működik, ráadásul a világörökség része. Az ipari létesítmény a kultúra, művészet segítségével  folyamatosan újraértelmezi önmagát. 

...

51 érv Németország mellett
51 érv Németország mellett

Németország 51 világörökségi helyszínnel és közel 7000 múzeummal büszkélkedhet, így számos kulturális és történelmi jelentőségű helyet kínál a látogatóknak. A gazdag történelem kortárs látványosságokkal társul Németországban, ahol az ősi várak, festői tájak és nyüzsgő városok egymást kiegészítve invitálják az utazókat.

Hét tematikus útvonal segít az utazóknak a német UNESCO-világörökségi helyszínek bejárásához. 

...

Így segíthetsz a törökországi és szíriai földrengés után
Így segíthetsz a törökországi és szíriai földrengés után

foldrenges_torokorszagban_es_sziriaban.png

Eddig 23.000 ember vesztetette életet a földrengések következtében dél-Törökországban és Észak-Szíriában. A mentőalakulatok fáradhatatlanul a túlélők után kutatnak a romok között. Ahogy telnek az órák a hétfői földrengés óta, erre egyre kevesebb esély van. A hideg időjárás és a környék megközelítése nehezíti a munkát, főleg a háború-sújtotta Szíriában.

...

Zöld utakon az Őrségben
Zöld utakon az Őrségben

Ahogy az e-bike begyorsult, úgy lassultam le az Őrségben. Utána mindketten feltöltődtünk.

Az Őrség Nyugat-Magyarország egyik legfelkapottabb tája lett. Lelassulni, feltöltődni és az aktív pihenésért járnak ide. Én egy okostelefonos app és e-bike segítségével jártam be a környéket. 

img_2078.jpg

...

Celebek közt telel az utazóblogger?
Celebek közt telel az utazóblogger?

Az RTL Klub Fókusz műsorában télből-nyárba úticélok volt a téma a héten. A riportban megszólaltak korunk celebjei (műsorvezetők, zenészek, sportolófeleségek), az IBUSZ vezetője és egy utazóblogger. Ez utóbbi én voltam. Akkor most már az utazóblogger is celebnek számít?

vlcsnap-00085.jpg

...

Előfizettem a bécsi pornóra
Előfizettem a bécsi pornóra

Duzzadó pucér keblek, gömbölyű fenék, áramvonalas idomok, lepel alatti kidudorodások várnak rám a következő napokban.

Sosem gondoltam, hogy arról fogok egyszer (büszkén) írni itt a Balázs utazik blogon, hogy fizettem a pornóért. Ma előfizettem egy OnlyFans oldalra, így most már nézhetek olyan pucér tartalmakat, amit a Facebookon vagy Instagrammon az automata szűrő nem engedne át.

img_1438_2.jpg

...

Utazás a harmadik oltással
Utazás a harmadik oltással

Az RTL Klub Fókusz adásában helyzetjelentettem, hogy mik a kilátások utazás terén. Az USA novemberben megnyit az oltottaknak, de még nem tudjuk, hogy milyen oltásokat fogadnak el. És az is kérdéses, hogy mi lesz azokkal, akik eddig keleti vakcinát kaptak, de a harmadik oltásnak nyugatit vesznek fel. 

vlcsnap-00046.jpg

...

Robert de Niro nem akar Svájcba utazni
Robert de Niro nem akar Svájcba utazni

F*ck you - mondta a hollywoodi színész Roger Federernek a svájci turisztikai reklámban.

Ha lassan is, de már nyitnak az országok. Hova mehetünk? Hova menjünk? Hova invitálnak egyáltalán? A verseny az úticélok között fokozatosan erősödik. Melyik ország vagy desztináció fog kiemelkedni a szezon elején? Kire fognak emlékezni, amikor el kell dönteni, hogy hova utazzunk? Svájc nagy dobással készült. 

2_3.png

...

Borok a páros kolbász mellé
Borok a páros kolbász mellé

Borok a páros kolbász mellé - A szomszéd szőlőskertje mindig zöldebb. 

Lássuk be, hogy Debrecen a páros kolbászáról és nem a borairól híres. Leginkább azért, mert nincs debreceni borvidék. A városnak mégis van bora, sőt egy 7 tételes borsora is. Hogyan?

img_8732.JPG

...

Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (18) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (15) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (4) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (5) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) Köln (3) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (23) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olaszország (3) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (41) provence (5) rádió (3) Reggeli (4) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (11) Sajtó (29) sajtozsemle (31) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Stuttgart (3) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása