EB2024:11 tipp Stuttgartba

AZ EGÉSZ VÁROS EGY STADION - 11 tipp Stuttgart felfedezéséhez, nem csak focidrukkereknek.

Stuttgart egy pezsgő német város, ami tökéletes találkozási pontja a hagyományoknak és a modernitásnak, ahol a futballrajongók és kultúra iránt érdeklődők is egyaránt megtalálják a számításaikat. Az EB2024 alatt a magyar foci válogatott (legalább) két mérkőzést játszik a városban. Ezeket az élményeket és Lisztes Krisztián stuttgarti tippjeit semmiképp ne hagyd ki:

 

SCHLOSSPLATZ

A Palota az Új Kastéllyal és a szökőkúttal, zöld parkjaival és széles sétálóutcáival vonzó hely, ráadásul itt a történelmi épületek között van a Fan Zone a 144 négyzetméteres óriáskivetítővel. A szomszédos Königstrasse a város legfontosabb bevásárlóutcája, ami a stadiontól 30 percnyi metrózásra található.

 img_4019_2.JPG

img_4609_2.JPG

 

3_2.png

 

DOQU

A Dorotheen negyed – vagyis a DOQU – a legmodernebb építészettel, luxusmárkákkal és high-end éttermekkel igazi fényűzést és eleganciát visz Stuttgart városközpontjába. Az itt található három új épület mészkőből, alumíniumból és üvegből épült, és látványos kontrasztot alkot, nem beszélve a bravúros tetőszerkezetekről.

img_4177_1.jpg

 

MERCEDES-BENZ MÚZEUM

A Mercedes-Benz Múzeum kötelező látnivaló, de nem csak a technológia és az autóipar szerelmeseinek. A futurisztikus épület a világ egyik legismertebb autómárkájának történetébe ad betekintést. A múzeum kilenc emeletén több mint 160 jármű és 1500 kiállítási tárgy mutatja be, hogyan formálódott az autóipar a legelső háromkerekű járműtől a modern luxusautókig.

PORSCHE MÚZEUM

A Porsche Múzeum igazi technológiai és design különlegesség, amely tökéletesen tükrözi az autómárka sebességre és teljesítményre törekvő szellemiségét. Több mint 80 autó található itt, amelyek között ikonikus versenyautók, kísérleti járművek és sorozatgyártású modellek is vannak, mint az első Porsche 911.   

 porsche_museum_1410816_c_smg_alwin_maigler.jpgFotó: Porsche Museum, Alwin Maigler

 

TIPPEK EGY MAGYAR FOCILEGENDÁTÓL

 

Lisztes Krisztián, a Ferencváros egykori, 49-szeres magyar válogatott középpályása jól ismeri Stuttgartot, mert a VfB Stuttgart csapatában négy és fél évet játszott, mielőtt más német klubokhoz csatlakozott. A Bundesligában összesen 206 bajnoki mérkőzésen 20 gólt szerzett, és 24 gólpasszt adott. Forrás

img_6719_2.JPG

„Stuttgartban magas a szurkolói kultúra. Jellemző az, hogy a két rivális klub szurkolói közvetlenül egymás mellett ültek le. Stuttgart biztonságos hely, így a magyar szurkolók bátran vállalhatják majd, hogy ők magyar drukkerek."

"Érdemes kocsi nélkül megközelíteni a stadiont, mert a környéke le lesz zárva. Tegyünk nagy sétákat a városban, menjünk fel a magaslati helyekre, sportoljunk és kóstoljuk meg a helyi ízeket, mint a Käsespätzle-t és a Maultaschen-t. A stadion melletti étteremnek nagyon jó konyhája volt, edzések után mindig ott ebédeltünk. A múzeumok közül a Porsche és a Mercedes múzeumokat ajánlom. A Königstrassen pedig mindent meg lehet találni, ha valaki vásárolni akar. A Wilhelma egy gyönyörű állatkert, oda is érdemes elmenni.”

 

EBÉD A PIACON

A Markthalle a város legnépszerűbb és legélénkebb fedett vásárcsarnoka egy különleges gasztronómiai központ, ahol helyi és nemzetközi finomságokat kínálnak. A mindennapi bevásárlás mellett frissen kóstolhatjuk meg a sváb specialitások.

img_4172.jpg

 

„NOCH EIN BIER BITTE”

A Stadtbibliothek városi könyvtár különleges, kocka alakú, minimalista épületét Eun Young Yi koreai-német sztárépítész tervezte. A fehér, belső terek gyönyörűek, a tetőteraszról remek a kilátás, de ha már itt vagyunk, akár egy gyorstalpaló német nyelvleckét is vehetünk, hogy könnyebben menjen a sörrendelés.

TV TORONY

A Fernsehturm Stuttgart az első ilyen jellegű torony volt a világon 1956-ban, amikor megépült. A 217 méter magas torony nem csupán műszaki csoda, hanem népszerű turisztikai látványosság. Az épület tetején panoráma kávézó és étterem van, ahonnan páratlan kilátás nyílik akár 60 kilométerre is. Jegyeket itt tudsz venni.

fernsehturm_2023_067_c_smg_sarah_schmid.jpgFotó: SMG Stuttgart Marketing GmbH - Sarah Schmid

 

GORILLÁK ÉS PÁLMÁK

A Wilhelma Európa egyik legnagyobb botanikus kertje, ami egyben állatkert is. Eredetileg királyi rezidenciaként és fürdőhelyként épült 1846-ban, ma több mint 11000 állatfaj van itt, köztük veszélyeztetett fajok is. 

wilhelma_weg_09347_c_smg_martina_denker_1.jpgFotó: Stuttgart-Marketing GmbH, Martina Denker

BOR

Stuttgart belvárosában is láthatók a meredek szőlőültetvények, de érdemes egy kerékpáros kirándulást tenni a württembergi borvidéken. Németország egyik legnagyobb és legjelentősebb borvidéke ez, ahol számos borászat kínál vezetett túrákat és borkóstolókat.  

img_3887.jpg

weinwanderweg_bad_cannstatt_255_c_smg_sarah_schmid_2.jpgFotó: SMG Stuttgart Marketing GmbH - Sarah Schmid

 

Powered by GetYourGuide

TERMÁLFÜRDŐ

Lazulj el két meccs között a régió természetes melegvizes fürdőiben. A Mineralbad Berg, a SoleBad Cannstatt és a Das Leuze a legnépszerűbb termálfürdők külső-belső medencékkel és szaunákkal.

 

HANGULATOS NEGYEDEK

A Leonhardsviertel Stuttgart egyik legrégibb kerülete. Ez az éjszakai élet központja, ahol a vöröslámpás negyed intézményei, a hagyományos kocsmák, borozók és bárok vannak.  A Bohnenviertel, vagyis a Babnegyed egy bájos kerület, ahol antik boltok, művészek, kávézók, borozók találhatók.

leonardsviertel_2023_210_c_smg_sarah_schmid.jpg

bohnenviertel_2023_012_c_smg_sarah_schmid.jpgFotók: Stuttgart Marketing GmbH - Sarah Schmid / by Canto

 

HAJRÁ!

A magyar csapat két meccset játszik Stuttgartban. 

  1. június 16. vasárnap – 18:00 Szlovénia - Dánia
  2. június 19. szerda – 18:00 Németország-Magyarország
  3. június 23. vasárnap – 21:00 Skócia - Magyarország
  4. június 26. szerda – 18:00 Belgium - Ukrajna
  5. július 5. péntek – 18:00 negyeddöntők

Szurkolói zónák: Schlolssplatz, Marktplatz, Karlsplatz, Schillerplatz

e24_evcm-city_stu_vfinal.jpg

 

BALÁZS UTAZIK TIPP

Ha mindkét mérkőzést megnézed, akkor minimum 5 napot fogsz a régióban tölteni. A várost bejárhatod a nyitott tetejű Hop-on / Hop-off városnéző busszal (20 eurótól) vagy többnapos felfedezéséhez használd a StuttCard városkártyát (24 eurótól), amivel korlátlanul közlekedhetsz a régióban és 27 attrakciót is ingyenesen nézhetsz meg.  

 

Szállások Stuttgartban

Az EB alatt kiemelt áron vannak szálláson. Keress rá a kempingekre is, de akár a közeli városokban is éjszakázhatsz. A vonatkapcsolat Németország-szerte kiváló. A meccsekre akár kedvezményes tarifával is utazhatsz a Deutsche Bahn vonatokon. Keress szállásokat ezen a linken vagy a térképen: 

 

 

 

Ennek a blognak egy rövidebb verziója nyomtatásban megjelent a FUTBALL-EB 2024 Magazinban a G-Adam Sport kiadásában. A magazinban számos információ van a csapatokról, sztárokról, taktikákról és van benne ajándék EB-menetrend és a magyar válogatott posztere, valamint focikártya is. A magazin megvásárolható az újságárúsoknál vagy online ezen a linken.

 4.png

Hasonló bejegyzések a témában a blogon: 

EB2024 KÖLN - szurkolói útmutató

Lábnyom nélkül Stuttgartba - elektromos autóval  

 

Powered by GetYourGuide

ÜVEGZSEB: A cikkben affiliate linkek is lehetnek. 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr7318429705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (18) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (15) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (4) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (5) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) Köln (3) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (23) NEW YORK (6) New York (12) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olaszország (3) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (41) provence (5) rádió (3) Reggeli (4) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (11) Sajtó (29) sajtozsemle (31) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Stuttgart (3) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása