Így segíthetsz a törökországi és szíriai földrengés után

foldrenges_torokorszagban_es_sziriaban.png

Eddig 23.000 ember vesztetette életet a földrengések következtében dél-Törökországban és Észak-Szíriában. A mentőalakulatok fáradhatatlanul a túlélők után kutatnak a romok között. Ahogy telnek az órák a hétfői földrengés óta, erre egyre kevesebb esély van. A hideg időjárás és a környék megközelítése nehezíti a munkát, főleg a háború-sújtotta Szíriában.

A túlélők nem mernek visszamenni az otthonaikba, mert félnek, hogy az épületek összeomolhatnak, így autókban vagy a hideg utcákon töltik az éjszakát. Az érintett területeken katasztrofális a helyzet. Humanitárius válság alakult ki.   

A földrengés és hatása többmillió embert érint a régióban. A nemzetközi szereplők mellett bárki segíthet adománnyal. A szakértők szerint ebben a helyzetben a pénzadomány a legjobb módja a támogatásnak, mert a helyi szervezetek tudják, hogy mire és hol van szükség.

 

Adományozni az alábbi szervezeteknél van lehetőség:

 

Török Vörösfélhold – Türk Kızılay

A Török Vörösfélhold a nemzetközi szervezet török egységeit fogja össze. A helyszínen segíti a mentést és a túlélőket. Bankkártyával közvetlenül lehet adományozni az oldalukon. 

https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisYap/405/donations-for-earthquake-in-pazarcik

 

Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagjaként segítséget nyújt a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések károsultjainak. Folyamatosan tartja a kapcsolatot az érintett Török Vörösfélhold és Szíriai Arab Vörösfélhold nemzeti társaságokkal, hogy amint konkrét szükségleteket fogalmaz meg bármelyik szervezet, mielőbb mozgósítani tudja a hazai erőforrásait. Belföldi és külföldi átutalások: 

Bankszámlaszám:10405004-00026548-00000009  (Közlemény: török-szír földrengés) 

https://voroskereszt.hu/hirek/penzadomanyt-gyujtunk-torok-sziriai-foldrenges-aldozatainak/

 

Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélholdak Szövetsége

Az International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies a világ legnagyobb humanitárius hálózata. Pénzadományokkal svájci frankban, bankkártyával a szervezet központi oldalán lehet:

https://donation.ifrc.org/?campaign=f3cfd66a-0ba7-ed11-a2da-005056010028

 

Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat kutató-mentő csapata a földrengés után azonnal a helyszínre utazott, hogy segítsen a mentésben. A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport 19 fővel és 8 mentőkutyával erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy minél több túlélőt találjon.

Eddig tíz élő személyt jeleztek a magyar csapat keresőkutyái, vagy találtak meg a hétfőn este útnak indult speciális mentők és egészségügyi, humanitárius ellátást végző szakemberek. Adományozni utalással vagy bankkártyával lehet. 

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány  - számlaszám: 10918001-55555555-55555555 (UniCredit Bank)  Közlemény: Törökországi földrengés 

https://www.baptistasegely.hu/adomanyozas

 

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtést hirdet a törökországi és a szíriai földrengések károsultjainak megsegítésére. A magyar segélyszervezet Szíriában három katasztrófa sújtotta városban nyújt humanitárius segítséget, két mobil klinikát telepít és az ellátásra szorulók fogadására, elsődleges segítségnyújtásra szolgáló „hotspotot” alakít ki helyi partnerszervezeteinek közreműködésével.

A 1350-es telefonszámra indított hívással vagy elküldött SMS-sel 250 Ft-tal támogatja a Szeretetszolgálat programjait. Online adomány: 

https://adomanyozz.hu/program/sziriafoldrenges

 

Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

A Katolikus Karitász azonnali segítségnyújtást szervezett. A Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntes tűzoltóit kérték fel a közreműködésre. Az önkéntes csapat február 7-én 19 fővel, 5 gépjárművel, 2 utánfutóval és egyheti önellátás képességével Törökországba indult. A csapat városi kutató-mentő, műszaki-mentő, kötéltechnikai mentő, egészségügyi, kutyás kutatási, vezetés-irányítási képességeket visz magával!

Az 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal lehet segíteni vagy online adományozni:

https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany

 

Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportjának szolgálatához bárki hozzájárulhat támogatásával. A karitatív szervezet országos adománygyűjtést hirdetett, a befolyt összegből a további humanitárius segélyszállítmányok biztosítása válik lehetővé a nincstelenné és otthontalanná vált túlélők számára.

A 1358-as adományvonal hívásával 500 forinttal lehet támogatni az MRSZ Kutató-Mentőcsoportjának szolgálatát vagy online és utalással is lehet segíteni.

Utalással a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 számlaszámára (CIB Bank). Közlemény: “Adomány- Földrengés”.

https://adomany.jobbadni.hu/

 

 

Török Köztársaság Nagykövetsége Budapest

A budapesti nagykövetség egy háromnyelvű listát vezet azokról a tárgyakról és eszközökről, amikre szükség van jelenleg a helyszínen.

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1liPzJQ8EkTHGl6XWm9mz-wsRh3PQnVklRkZnDhYlYAU/edit#gid=1767143303

Az új és használatlan tárgyi adományok leadása:

Török Nagykövetség - 1062 Budapest, Andrássy út 123 (hétköznap 9.00-16.00 óra, hétvégén 10.00-14.00 óra között)

Tura Logistics Kft. - 2330 Dunaharaszti, Raktár utca 4. (hétköznap 9.00-16.00, szombaton 10.00-14.00 óra között). A tárgyi adományokat közvetlenül a szállítmányozó céghez is lehet vinni.

Az adományokat a Turkish Airlines Cargo légi járataival vagy a Tura Logistics Kft. járműveivel szállítják földi úton Törökországba. A Nagykövetség kéri, hogy az adományok listájáról küldjenek e-mailt az erdinc.tuncbilek@mfa.gov.tr címre névvel és elérhetőséggel ellátva, hogy azzal is segítsék a szállítás logisztikáját. 

Pénzadományt a Nagykövetség számlaszámaira lehet utalni. A beérkezett összeget késlekedés nélkül továbbítják a hivatalos törökországi mentőszervezeteknek (AFAD, Red Crescent, Directorate for Religious Affairs of Türkiye)

Név: Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége

SWIFT code: MKKBHUHB

Bank neve: MKB Bank (Váci u)

HUF számlaszám: 10300002-13308929-00024900

HUF IBAN: HU82 1030 0002 1330 8929 0002 4900

EURO számlaszám: 10300002-13308929- 00064889

EURO IBAN: HU86 1030 0002 1330 8929 0006 4889

http://budapest.emb.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/400604

 

AHBAP  

Törökországi nonprofit szervezet. Helyi török barátok ajánlották az átláthatósága miatt. Bankkártyás utalásra van lehetőség a weboldalon.

https://ahbap.org/disasters-turkey

 

UNICEF

Az UNICEF jelen van a katasztrófa sújtotta térségben, és küzd a gyerekek biztonságáért.

Adományoddal minél több érintett gyermek és család számára biztosítanak a biztonságos ivóvízhez való hozzáférést, ami kiemelten fontos a betegségek megelőzésében. Tovább szervezik a folyamatos élelmiszer-ellátást a többi ENSZ-ügynökséggel és partnerrel együtt. Ehhez mozgósítják az alapvető ételkészleteket a régió minden tájáról, valamint terápiás készítményeket szállítanak a leginkább kiszolgáltatott gyerekek számára. A térségben egészségügyi felszerelést, orvosi ellátást és sürgősségi kezeléseket biztosítanak a mobilcsapatokon keresztül. 

Meleg takaróval és téli ruhával látják el az érintetteket a hideg téli időjárás elleni védekezésre. Pszichológiai elsősegélyt nyújtanak azoknak a gyerekeknek, akik családjuktól elszakadva, egyedül maradtak. Emellett segítenek az azonosításban és a családok újraegyesítésében.

https://unicef.hu/foldrenges

 

UNHCR – ENSZ Menekültügyi Ügynökség

A Szíriában érintettek között vannak olyan szírek, akik még mindig saját hazájukban, de menedékhelyen, sátrakban és részben lerombolt épületekben élnek. Törökországban is többezer szír menekült él a határ közelében. A földrengés elpusztította az emberek otthonait és a helyi infrastruktúrát – a családoknak sürgősen segélytárgyakra és menedékre van szükségük. Az UNHCR, az ENSZ Menekültügyi Ügynöksége sürgősségi eszközökkel, köztük sátrakkal, takarókkal és higiéniai cikkekkel segít a helyszínen.

https://donate.unhcr.org/int/en/turkiye-syria-earthquake-emergency

 

Orvosok Határok Nélkül -  Medecins Sans Frontieres

Az Orvosok Határok Nélkül független és pártatlanság iránt elkötelezett csapatai több mint 70 országban egy pillanat alatt tudnak reagálni a katasztrófákra életmentő ellátással, egészségügyi felszerelésekkel, valamint a helyi kórházak támogatásával.

Északnyugat-Szíriában az orvoscsapataik az első perctől kezdve dolgoztak, hogy reagáljanak a nagyszámú sebesültekre, mert már jelen voltak a régióban. Máshol orvosi készleteket adományoznak és támogatást nyújtanak a helyi egészségügyi hatóságoknak.

https://donate.doctorswithoutborders.org/secure/turkey-syria-earthquake

 

Oxfam International

Az Oxfam International egy Brit-alapítású szövetség, amely 21 független jótékonysági szervezet fog össze. Az Oxfam és helyi partnereik Törökországban és Szíriában mozgósítják a humanitárius erőfeszítéseket, hogy védelmet, víz- és közegészségügyi ellátást, menedéket és élelmiszer-támogatást biztosítson, hosszabb távon pedig rehabilitációt és újjáépítést biztosítson. Jelenleg felmérik, hogy milyen típusú azonnali és hosszabb távú támogatásra van szükség.

https://www.oxfam.org/en/emergency_donations/earthquake-emergency-fund

 

IRC Nemzetközi Mentőbizottság

Az International Rescue Committee 2012 óta dolgozik Szíriában. Az IRC több mint 40 országban segít a konfliktusok és katasztrófák által összetört embereknek túlélni, felépülni és irányítani a jövőjüket. Az adományokat ott használják fel, ahol a legnagyobb szükség van rá. Jelenleg a sürgősségi ellátás nyújtására.

https://help.rescue.org/donate-eu/emergency-appeal

  

A fenti listát legjobb tudásom szerint állítottam össze. A szervezetek működéséről és átláthatóságáról, a pontos címekről, számlaszámokról, frissítésekről a szervezetek weboldalain találsz további információt. 

 

3_2.png

 

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr3118046292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

larvar0 2023.02.12. 12:12:39

A törökök meg az átláthatóság. Dolgoztam törökökkel, egyetemisták, Isztambulból, Ankarából Konyából. Nem bazári lehúzóemberek, hanem a jövő értelmisége. Nos, tapasztalatból mondom, hogy nem szabad nekik hátat fordítani. Egymást is egy kanál vízben... Hát még az idegent.

Volt szerencsém külföldön NGO-nak dolgozni, azóta óva intek mindenkit attól, hogy ilyen szervezeteknek adományozzon. Ha
az illető vesz abból a pénzből pár gramm kokaint és felszívja, azzal kb. annyit használ a világnak, mint adományozással.

Korábban örökségből maradt pöpec, jó állapotú ingóságokat (ruhák, háztarási gépek, műszaki cikkek, könyvek) akartam adományozni, az összes általam megkeresett nagyobb magyarországi segélyszervezet kiröhögött, írták, hogy ők kizárólag pénzt akarnak. Hát így.

Törökország meg jobban tenné, ha rendezné az építőipari munkák kivitelezési minőségét. Mert az, hogy házak földrengéstől így dőlnek össze, az nem normális dolog.

A törökök adták a harács és baksis szavainkat. Átláthatóság... LOL
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása