Hosszú a csatlakozás Frankfurtban? Tedd ezt!

Ha a csatlakozás rövid, szuper, de előfordul, hogy a nem túl kedvező menetrend és árérték arány miatt több órát kell Amszterdam, Párizs, London vagy éppen Frankfurt repülőterein eltölteni. Aggodalomra semmi ok!

atszallas.jpg

Amióta nem sok közvetlen repülős járat van távoli desztinációkra Budapestről, kénytelenek vagyunk Európa forgalmasabb pontjain átszállni. Sirathatjuk a direkt járatokat, de a gyakorlott utazók nem biztos, hogy bánják az átszállást, így ugyanis több mérföldet és szegmenset írhatnak jóvá a törzsutas kártyájukra.

Én Frankfurtban szálltam át, ahol volt pár órám a csatlakozó hosszú járatig. Dönthettem, hogy végigfutom a repülőteret párszor, eszem-iszom súlyos eurókért vagy ugyanezt inkább a városban teszem meg.

img_7344.JPG

A hosszú várakozásból így lett egy adrenalinnal teli pár órás városnézés. Azért volt tele adrenalinnal, mert percenként néztem az órámat és számoltam újra és újra, hogy mennyi időm van még. 

A videóból kiderül minden apró részlet:

 

Frankfurtban remek a tömegközlekedés a reptér és a város között. Negyed óra alatt be lehet érni és gyakran közlekednek a vonatok. A belváros nem olyan nagy, vannak szép épületek, ha jó az idő a folyó parton is lehet járkálni és ennél autentikusabb helyen nem is ehetnél frankfurti virslit és hozzá egy jó sört. Sokadik átszállásnál pedig elég ha csak egy múzeumot nézel meg.  

img_7343.JPG

Jó tanács

- Bőven adj magadnak időt a visszaútra. Ha a vonat késne vagy kimaradna, ami Németországban ritka, készülj B tervvel. Taxi, über is elérhető.

- Figyeld a légitársaság és a reptér honlapját, hogy késik-e a gép. Ha igen, akkor egy kis extra időt nyersz még, azonban ilyenkor is érdemes hamarabb kimenni a reptérre, mert lehet, hogy mégsem lesz olyan hosszú a késés.

- Tölts le valamilyen appot, hogy a pontos indulásról értesítést kapj. A légitársaságok vagy a reptér appjai erre tökéletesek, amikben még a last-minute kapuváltoztatást is megtalálod, ráadásul a beszállókártyád is megvan így. Azért nem árt ha van papír beszállókártyád is, nehogy lemerüljön a telefonod a sok fotózás és videózás közben! Nálam mindig van néhány extra powerbank a teló felöltésére ezért.  

img_7341.JPG

Ha a repülőtéren maradnál Frankfurtban, akkor is vannak opcióid, hogy ne und halálra magad:

 

- reptéri városnézés: naponta többször indul különbölő hosszúságban. Ehhez ki kell menjél a tranziból és előre le kell foglalni online az időpontot a hosszabb túrákra vagy a helyszínen is tudsz fizetni a 45 perces mini városnézésért. További infó 

- vannak ingyenes pihenős részek, nyugis zónák, jóga szoba és ingyenes wifi. Filmezz, netezz, dolgozz!

- Ha ennél innál valamit, akkor az egyik bussiness váróban ezt meg tudod tenni kényelmesen. Akár zuhanyozásra is lehetőség van. Ha törzsutas vagy, akkor úgyis tudod, hogy merre kell menni, ha azonban nincs törzsutas státuszod, akkor a helyszínen tudsz fizetni a szolgáltatásért (kb. 30 euró fejenként) 

- A reptéri hotelben is aludhatsz pár órát. Bár én jobban szeretem kifárasztani magam egy hosszú út előtt, hogy inkább a gépen tudjak aludni.

Németországban már többször jártam blogolni. Berlint a zöld oldaláról fedeztem fel a múltkor. Ha kíváncsi vagy, hogy melyik távoli országba utaztam Frankfurtból az átszállás után, akkor a lenti videóból kiderül: 

the_1.png

Ne maradj le a többi élményről se! Kövesd a blogot a facebookon és az instagramon. Videókat a youtube csatornámon találsz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr7912275271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása