Ezért a luxusért még a repülőt is lekésném

A hosszú csatlakozás vagy a gépek lekésése gondot okoz, de ha business osztályon utazol vagy törzsutas vagy, akkor könnyen el tudod ütni az időt az isztambuli Atatürk repülőtér business várójában. Ahonnan ki sem akarsz majd jönni.  

turkish_lounge.JPG

Pár éve fanatikusan gyűjtöm a törzsutas mérföldeket a légitársaságoknál. Kevés pontot tudok összegyűjteni, mert mindig alacsony foglalási osztályon utazom, így töredék részét kapom a mérföldeknek, de mivel sokszor repülök, ezért kapom a le- és felszállások utáni szegmens pontokat. 60 le és felszállás után pedig lehet élvezni a törzsutas előnyöket. Ha már egy társaságnál prémium utas vagy, akkor esély van arra, hogy egy másik vállalat is megadja neked a saját törzsutas kedvezményeit. Ezt hívják status match-nek, amiről bővebb infót ezen a weboldalon találsz. A törzsutasok előnye, hogy több bőröndöt adhatnak fel, néha nehezebb is lehet a csomag, elsőbbségi poggyászkezelés van és soron kívüli checkin, security és beszállás.

Ez mind szép és jó, de a gyakorlatban sajnos nem mindig így megy. A legutóbb csak az én "priority" bőröndöm nem érkezett meg Isztambulból Miamiba, mindenki másé igen. A helyszínen azt mondták, hogy naponta 50$-t költhetek, amíg nincs meg a bőrönd. Ennyiből azért nehéz több alkalomra megfelelő szettet és piperét összerakni. A gépen még a turista osztályon utazók is kaptak neszeszer csomagot, így legalább fogkefém volt az érkezés után. Vagyok annyira profi utazó, hogy a kézipoggyászban mindig viszek egy váltás ruhát és persze a legfontosabb kütyüim és papírjaim is ott vannak, így nem estem kétségbe. A bőrönd két nap múlva érkezett meg a hotelbe. A földi kiszolgálás sem Isztambulban, sem Miami-ban nem volt zökkenőmentes. A bőröndöm utáni érdeklődés bonyolultabb volt, mint más légitársaságoknál. A panasz bejelentése után még mindig nem kaptam választ a légitársaságtól a kompenzálásról. A törzsutas státusz sok előnnyel jár, de azért nem old meg mindent.

Turkish Airlines Lounge Istanbul  

A negatív élményt tegyük félre és nézzük, miért Isztambulban van a világ legjobb reptéri várója:

turkish_lounge_39.JPG

A lounge-t prémium osztályokon utazók és törzsutasok használhatják (Star Alliance Gold vagy magasabb), de van lehetőség napijegy megváltására is a helyszínen. A Turkish a nemzetközi átszálló economy utazóknak is készít egy várót 2017-ben ingyenes használatra. Napi 40 000 átszálló utasuk van, így biztos harc lesz a kóláért és mogyoróért. Ha turista osztályon utazol és 10 óránál több a várakozási idő a menetrend hibájából, akkor ingyen szállást kapsz a reptér mellett. Viszont, ha van drágább jegy, amivel hamarabb fel tudsz szállni a csatlakozásra, akkor nincs grátisz-pihenés. A repülőtérről egyébként ingyenes városnéző programokat szerveznek, ha legalább 6 óra a csatlakozási idő. Így, akik az olcsóbb jegyet választják a kényelmes csatlakozás helyett még a várost is felfedezhetik.

turkish_lounge_11.JPG

Impozáns, hatalmas belső tér, rengeteg ülőhellyel. Van privát szféra és közösségi tér is. Fényes, levegős, ki lehet látni az utcára is és nem csak a steril falakat kell nézned. Ez egy hosszú repülésnél nagyon sokat számíthat. 

turkish_lounge_30.JPG

turkish_lounge_31.JPG

Billiárd asztal nem csak dekorációnak, hatalmas fényképalbumokat lapozgathatsz, hogy gyorsabban teljen az idő. Napilapokból viszont csak török nyelvűek voltak. 

turkish_lounge_9.JPG

A terepasztalon nem csak a gyerekek versenyeznek a sportautókkal Isztambul nevezetességei között. 

turkish_lounge_10.JPG

Masszőrök köröznek és rövid relaxáló nyomkodást adnak. 

turkish_lounge_8.JPG

Masszázs ágyak a villámpihenésre.

turkish_lounge_22.JPG

A golf szimulátorhoz privát edző is tartozik, aki megmutatja, hogy mit és hogyan csinálj. Így azért gyorsan el tud telni az a pár óra várakozás. Ha megizzadnál a nagy sportolásban, akár le is tudsz zuhanyozni.

 

turkish_lounge_13.JPG

Playstation, Xbox felnőtteknek.

turkish_lounge_24.JPG

A híreket is kényelmesen nézheted a fotelekből. Nagy zaj nincs, mert saját URH-s fülhallgatóval nem zavarsz másokat. 

turkish_lounge_21.JPG

 

turkish_lounge_29.JPG

Egy mozifilmre vágysz? A privát moziteremben koncerteket, filmeket vetítenek, mellé persze jár a friss popcorn. 

 turkish_lounge_25.JPG

Gyerektér, aminek a legnagyobb húzása a korlátlan Kinder tojás volt a csúszda mellett. Nem volt pofám bemenni érte. Privát kisbaba szoba is van.

turkish_lounge_26.JPG

A tiniknek kialakított menő tér játékkonzolokkal. 

Térjünk rá a gasztróra:

turkish_lounge_32.JPG

A lounge területén öt kávézós részleg van, ahol a barristák álom tejhabos capuccinót, autentikus török kávét vagy bármilyen teát készítenek. 

turkish_lounge_4.JPG

A török konyha remek, mezzékből, előételekből nem volt hiány.

turkish_lounge_27.JPG

Választék bőven van.

 turkish_lounge_23.JPG

Készül a friss török pizza, a lachmacun. 

turkish_lounge_18.JPG

Kebab, grill-csirke és sült zöldségek volt a napi menü a lounge kantinjában. 

turkish_lounge_15.JPG

Mézes finomságok, friss almás rétes, piték, simit perec és rengeteg édes torta a desszert. 

turkish_lounge_17.JPG

Ajvár, házi készítésű pita és olasz tészta állomás

turkish_lounge_37.JPG

Egy kis lélekmelegítő, önkiszolgáló asztalka. Üdítők, vizek, többfajta friss limonádé is van alternatívának. 

turkish_lounge_6.JPG

Egy másik lazulós rész híradókkal. 


turkish_lounge_14.JPG

A szalonban gépi zongora zene szólt. Nyugalom volt és béke. 

turkish_lounge_20.JPG

Ez csak egy bőröndtároló, de mennyire praktikus ha nem akarod végig magaddal huzigálni. Így kényelmesebben tudsz vásárolni is a dutyfree-ben.  


turkish_lounge_36.JPG

Rengeteg számítógép áll rendelkezésedre és van persze wifi is. Ez már nem luxus, bár nagyon jól jön, mert a repülőtéren nekem nem sikerült csatlakoznom az ingyenes hálózatra. A wifi jelszava és a kezdő képernyő remek országmárka reklám. 2016investinTR = 2016-ban fektesd a pénzed Törökországba.  

turkish_lounge_34.JPG

A hosszú út után jól esik a friss zuhany. Fél órát kellett várni a szabad fürdőszobára. Adnak egy remegő kütyüt, ami jelez ha mehetsz mosakodni, így addig is tudsz enni-inni. Ha hosszú a csatlakozás, akkor még egy apró pihenő szobát is kaphatsz, amiben ágy és tévé van. Franciaágyas pihenő szoba egyelőre nincsen. Bár a törököket ismerve, lehet, hogy némi baksisért a pároddal is beengednek a szobába. 

Isztambulban mindig örülök, ha hosszabb a várakozási idő, mert így ki tudom használni a lounge adottságait. Sok ilyen váróban voltam már, de ez mindenen túltesz. A csatlakozást mondjuk, a friss kebabért és kávéért azért nem késném le. 

 

Az utazásomat nem a légitársaság támogatta! A cikk a saját véleményemet tükrözi. A fotókat én készítettem.  

 

Ne maradj le a többi élményről se!

Csatlakozz a Facebookon és az Instagramon

 

A világ legnagyobb buliján még az utcaseprők is lakkcipőben szambáznak.

Ilyen volt fókákkal szabadon úszni a Galápagos-szigeteken. Másnaposan végigmásztam az Egyenlítőn

Így lehetsz paparazzo turista Hollywoodban és ilyen egy éjszakát eltölteni egy igluhotelben.  

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr668404864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) budapest (3) Budapest (11) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása