Ilyen repülős biztonsági filmet még nem láttál!

A felszállás előtti biztonsági videókat ritkán nézem meg. Aki gyakran repül az kívülről tudja már a szöveget a mentőmellényről és vészkijáratokról. A Qantas filmjével viszont nem tudok betelni, annyira jó! Szexi átázott pólós ausztrál lány, birkapásztor, medencébe ugráló nagyik és hipszter csávó szerepelnek benne.

australia4.png

Barátságos ausztrálok és lélegzetelállító helyszínek szerepelnek a Qantas légitársaság új biztonsági filmjében. Az ausztrál videó zseniális ötlet. A felszállás előtti feszült pár percet kihasználják és izgalmassá teszik a bemutatót. Minden képkocka után várom, hogy milyen új helyszínt fognak bemutatni. Ezzel a videóval így azokat is el fogják érni, akik már a felszállás előtt elalszanak vagy a betonkifutót bámulják az ablakból.

still_08_hammock_girl.jpg

A nemzeti légitársaság az ország turisztikai hivatalával dolgozott együtt és azt remélik, hogy a belföldi és nemzetközi repülések során 30 millió emberhez fog eljutni a film.

A Tourism Australia híresen jó kampányokat készít. Ők találták ki a Világ Legjobb Állását, ahol egy srác feladata egy éven át az volt, hogy érezze jól magát Queenslandben. A hasonló jellegű kampányt itthon a Tensi utazási iroda mutatta be „A Világ Második Legjobb Állása” címen, amit ennek a blognak a szerzője nyert meg. A feladatom az volt, hogy egy éven át utazzak a világban az utazási iroda katalógusának kínálatából és az élményeimről egy videó blogot készítsek. Abból nőtte ki magát ez a Balázs utazik blog is. Az Ausztrália című filmeposz népszerűsítése és a Világ Legjobb Állásai újabb videósverseny, a „Szóval hol a mocskos francban vagytok már? („So where the bloody hell are you?) látogató csalogató kampányok is a nemzeti turisztikai hivatal nevéhez fűződnek. Pár éve ők hívták meg az amerikai talk show műsorvezetőt Opraht és 300 vendégét, hogy egy hétig Ausztráliából sugározzák a műsort.

A videó szépsége, hogy egy darab repülőgépet nem látunk benne. Minden biztonsági részlet a kenguruk földjének egy eldugott pontját mutatja be. Szuper képtársításokkal.

still_10_stanwell_tops.jpg

A videóban az oxigén maszkok bemutatója a hobarti Régi és Új Művészet Múzeumban készült, ahol a légzőmaszkok kortárs bemutatott tárgyként szerepelnek.

australia3.png

A biztonságot azzal ábrázolják, hogy egy helyi állattenyésztő egy birkát biztonságban átad egy másiknak. Alice Springsben egy teherautó sofőr mutatja be, hogyan kell a földön és az égen bekapcsolni az övét.

australia1.png

Az életmentő mellényeket szépkorúak demonstrálják a Bondi Beach melletti medencénél. A napágyak alól veszik elő a felfújható mellényeket, majd ugranak bele önfeledten a medencébe.

australia5.png

A helyes biztonsági pozíció felvétele egy jóga órán készült a Hamilton szigeten.

australia6.png

„Számold meg, hogy mennyi sor van a vészkijáratig ha a sötétben oda kéne kúsznod!” - Ezt egy mosolygós pár egy szőlőtőkés borvidéken mutatják be a Yarra völgy egyik pincészeténél. still_02_vineyard_couple.jpg

A biztonsági fényeket, amelyek a vészkijárathoz vezetnek a filmben a trendi melbourne-i vízparti tűzcsóvák szimbolizálják.australia7.png

 A vészkijáratokat egy aboriginal fiú rajzolja egy bottal a vörös homokba. Ősei hasonló technikát alkalmaztak, de ők állatokat rajzoltak a földbe. australia8.png

A vészcsúszda szintén zseniális húzás a filmben. Egy mosolygós lány csúszik le egy sziklán a Josephine vízesésnél Queensland tartományban. australia9.png

Cigarettázni szigorúan tilos. A füstölésre sok jó hely van, például Tasmániában a Cradle hegy lábánál található halfüstölő kunyhók, de nem a repülőgép mosdója.    still_04_cradle_mountain.jpg

A szexi vonalat egy kőkemény ausztrál akcentussal beszélő fiatal lány hozza, aki a telefonját repülési módba teszi mielőtt beleugrana egy folyóba az ország déli részén Purnongnál. Majd átázott vizes pólóban mosolyog.  

 australia10.png

„Ha a virtuális országjárás során mégsem sikerült volna megjegyezned a részleteket az ülés előtti tartóban egy információs lapon megtalálod!” – mondja egy szakállas hipszter miközben a haverja motoros gyorsulásba kezd a Lefroy tónál a kontinens nyugati oldalán.still_09_beard_man.jpg

A zárósnittben már egy légiutas kísérő van, aki azt szeretné, hogy otthon érezzük magunkat a fedélzeten, ő is a családjával ebédel.

australia11.png

A legtöbb ikonikus ausztrál helyszín kimaradt a filmből, ami szerintem nem egy rossz ötlet. Sőt. A kisebb, eldugottabb látnivalók is kaphatnak néha rivaldafényt. Olyan helyeket mutatnak be, amelyekről életemben nem hallottam.

australia2.png

A magabiztos, de mégis nyugis és laza ausztrálok a furcsa kiejtésükkel pedig a hab a tortán. A látogatók a helyiek közvetlenségébe és a fantasztikus helyszínekbe szeretnek bele. 

Engem is meggyőztek. Megyünk?  

És a videó:

Ha szereted az ilyen videókat, akkor érdem ezt a toplistát végignézned!

Ne maradj le a saját utazási élményekről sem! Csatlakozz a Facebookon és az Instagrammon.  

Ha a hideget jobban szereted, a svájci igluhotelről itt olvashatsz, az eilat-i szürreális élményekről itt, de ha a sztárokat fotóznád Los Angelesben, akkor ide kattints vagy a szegedi designos helyekért ide.  

Forrás: Quantas

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr798327914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csb 2016.01.30. 15:50:11

Az nem Quantas, hanem Qantas. Azért elolvasom. :)

Csb 2016.01.30. 15:52:57

...és nem "Alice Spring" hanem "Alice Springs". Folytatom...:)

Csb 2016.01.30. 15:54:46

...és nem "melbourn-i", hanem "melbourne-i". Folytatom az olvasást.

Csb 2016.01.30. 16:03:54

Nna, klassz volt, a videó tényleg jó, a snittek ötletesek, a helyszínek gyönyörűek. Mondjuk nem volt nehéz, Ausztrália tele van csodálatosnál csodálatosabb helyekkel. Köszi a videóért!

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2016.01.30. 17:04:50

@Csb: Köszi! Mind jogos! Így jár az ember ha tényleg nem lát egy nagy feliratos repülőt sem a filmben. Bár a végén a logó azért ott van... A többi elírás volt. A Melbourne-nél az írás közben próbáltam helyesen kiejteni. Az sem sikerült, de leírni sem. :-) www.youtube.com/watch?v=zWC-Lfc0_GE

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása