Ki akar repülőt simogatni? - VIDEO

Évekkel ezelőtt egy powerpoint prezentáció keringett az unatkozó irodisták email fiókjai között. Egy fehérhomokos tengerpart felett elszálltak a repülők, de olyan alcsonyan, hogy szinte meg lehetett érinteni a 747-eseket. Az emberek bikinben és fecskében ugráltak a vasmadarak alatt. Szinte vigyázniuk kellett, hogy a nagy ugrásban be ne verjék a fejüket az egyik gépbe. Eközben sütött a nap, a vízben pancsoltak a gyerekek. Először azt hittem, hogy az egész csak egy ügyes photoshoppos trükk, aztán utánanéztem és kiderült, hogy ilyen tényleg létezik egy helyen a világon. Eldöntöttem, hogy nem halhatok úgy meg, hogy a körmömet ne egy 350 km/h-ás sebességgel landoló Boeing kerekei reszeljék le.

Eljött a nagy nap! Még otthon felkészültem a menetrendből, hogy mikor érkeznek a nagy gépek. A kirándulás után taxiba pattantunk és villámléptekkel közeledtünk a dugóban a Maho-bay-hez. Előre felkészültem, nagyjából tudtam mikor érkeznek a gépek, a körmömet sem vágtam le. hogy egy 747-es reszelje azt majd le.

Igazi kuriózumnak számít ez a karibi partszakasz St. Martin szigetén. Párszáz méter hosszú, szép világos homokú beach van itt
nyaralókkal és alkalmi nap- és gépimádókkal egy naplemente bárral az egyik végében.  A homokos part végében egy kétsávos utacska van, közvetlenül mellette pedig a repülőtér kerítése. Ide, a Princess Juliana Nemzetközi Repülőtérre landolnak
és innen indulnak a nemzetközi gépek. Kisebb-nagyobb gépek landolnak kb. tizenöt percenként.  Szerencsénk volt, hogy az utolsó aznapi nagy gépet, egy Air Francot le tudtam kapni.

Képzeljétek el azt, hogy állsz a parton kezedben a fényképezőgéppel és veled szemben egy óriási repülő fémdoboz hatalmas sebességgel ereszkedik alá. A sokktól nem mersz mozogni, filózol, hogy arrébb menj-e a biztonságosabb részbe vagy leguggolj. A gép eközben pedig csak jön és jön, neked pedig másodperc töredéknyi időd van döntést hozni. Én állva maradtam és exponáltam. Wow!  Elrepült felettem.

 

Miután a gép landolt és mindenki visszatért a törülközőjéhez és gumimatracához azon filóztam, hogy mi van ha a kapitány egyszer kiengedi a szemetet, ne adj Isten a wc tartalmát a parton ácsingozókra zúdítja. Szar egy helyzet lenne az tuti.

A repülőtér másik izgalmas programja akkor van, amikor a gépek felszállnak. Az emberek a kerítésnél kapaszkodnak, az arcuk a gép fenekével néz farkasszemet. A pilóta ráadja a gyújtást, a motor felpörög, a kerekek megindulak a szél pedig szinte a tengerbe löki a parton lévőket. A kerítésnél kapaszkodók foggal, körömmel küzdenek az erő ellen, a hajukat már hátracsapta a szél, a foguk közé beragadt sok-sok apró bogár, de miután a gép elhagyta a repteret mindenki eufóriában tör ki és várja, hogy elinduljon a következő gép.

Nos, a „Balázs kötelező látnivalói” listámon egy újabb helyszínt tudtam kipipálni. Köszi Tensi!

UI: A körmömet végül a manikür készlettel vágtam le.

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr98102120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) budapest (3) Budapest (11) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) NEW YORK (6) New York (12) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása