Nagy LAS VEGAS úti kalauz  

Las Vegas a felnőttek Disneylandje, ahova a legtöbben kaszinózni mennek. A bűn városa a nevadai sivatag pénznyelő és néhány szerencsések pénznyerő oázisa.

Ha már a fröccsöntött neonváros gondolatától is borsózik a hátad, vagy meguntad a félkarú rablókat és felfedeznéd a várost,  olvasd végig mi mindent lehet itt csinálni. Meg fogsz lepődni milyen sok, egyedi néha eldugott és sokszor ingyenes látnivaló van. 

Welcome to fabulous Las Vegas!

 2013-08-28_06-08-56_0129.JPG

Vegas időjárasa lehet extrém. A nyarak nagyon melegek, a telek kellemesek. Viszont mindegyik évszakban száraz az időjárás, úgyhogy a 44 fok sem lesz olyan vészes.2013-08-28_06-03-05_0104.JPG

A város fő ütőere a Las Vegas Boulvard, amit Stripnek is hívnak. A 7 kilométeres út két oldalán és környékén vannak a nagy szállodák, kaszinók, bevásárlóközpontok. Végig gyalogolni kínzás lesz a melegben, de az biztos, hogy a vegasi felfedezés során érdemes kényelmes cipőt húzni, mert menni fogtok bőven. 

2012-07-24_06-16-23_0961_masolata.JPG

 

 A következő lista segít abban, hogy a szerencsejáték mellett mi mindent lehet csinálni Las Vegasban. 

Tájékozódás kedvéért: a beszámolóban a Las Vegas Boulvardon haladok végig délről észak felé.

 

Welcome to Fabulous Las Vegas tábla

Készíts fotót a Las Vegas táblánál. A város ikonikus üdvözlő táblája, ahol akár Elvist is megtalálhatod, ahogy összead egy lelkes párt. Ha fotózkodni szeretnél vele, készíts elő 1-2 dollárt. A fénytábla kiégett villanykörtéit is meg lehet vásárolni online.

 

 

Mandalay Bay

Elegáns hotel aranyszínben, amelynek a tetején van egy hangulatos rooftop bár. A szálloda egyik ablakából lőtt egy ámokfutó a tömegbe a szemközti szabadtéri koncerten 2017-ben, ahol 59 halálos áldozat volt. A mészárlás után hatalmas posztert ragasztottak a hotelre #VegasStrong felirattal. A szállodában van egy cápa akvárium és megnézhetsz egy Michael Jackson ONE cirkuszkoncertet is Cirque du Soleil stílusban. A House of Blues egy élőzenés, italozós kultikus hely, amit érdemes felkeresni a kaszinó szinten. A szállodán belül két másik hotel is van, a Four Seasons és a Delano.

 p1050066.JPG

 

Luxor

Az egyiptomi tematika nagyon erős. Amennyire gagyinak tűnik elsőre, annyira kellemes lesz a fáraók között a légkondis belsőrészen végigmenni. Két kiállítást nézhetsz meg: a Bodies-ban a testeket vizsgálhatod, míg a Titanic kiállításon a relikviák között nézelődhetsz. A Fantasy showműsorban ledér hölgyek táncolnak. Készülőben van a Cirque du Soleil akció-thriller élő produkciója a R.U.N. Ebből a hotelből monoraillel (kéregvasút) ingyenesen tudsz közlekedni a délre található Mandalay Bay és az északi Excalibur hotelek között. A piramis csúcsán esténként felkapcsolják a fényeket, amit mindenhonnan lehet látni.

 

 

Excalibur 

Csipkerózsika kastélya egy óriási giccs, de ez itt Vegasban valahogy elfér. Részt vehetsz egy középkori lovagi tornán ahol a bemutató közben két kézzel falhatod a csirkehúst vagy a BeeGees tribute koncerten, de ausztrál Chippendale fiúkkal is fotózkodhatsz. A Dick’s étteremben a pincéreknek azért adsz borravalót, hogy minél bunkóbban viselkedjenek veled és cikizzenek. A gyerekeknek az alagsorban egy nagy játékterem van. Az USA-ban ugyanis 21 év alatt tilos a szerencsejáték és az alkohol. 

 

 

MGM Grand

Az óriási bronzoroszlán a bejáratnál Hollywood aranykorszakába repít vissza. Érdemes a belsőépítészet részleteit is megnézni, ahogy haladunk a mozgólépcsőn, mert a frízeken filmes motívumok vannak. Ez az USA egyik legnagyobb szállodája. Itt haknizik évek óta David Copperfield és itt adják esténként kétszer is a Cirque du Soleil Ká előadását. Fantasztikus színpadtechnika és látvány, mint az összes többi soleil előadásban. A Studio City részen új tévéműsorokat nézhetsz és kritizálhatsz. A véleményed alapján fogják változtatni a vicceket mire azok adásba kerülnek. A CSI Las Vegas-ban pedig nyomozhatsz, mint a tévésorozatban. Az MGM-ben tartják a nagy bokszmérkőzéseket is. A hotelhez tartozik a TopGolf, ahonnan napestig gyakorolhatod, hogyan kell golflabdákat elütni. A hotelből indul a Las Vegas Monorail, ami végighalad a Strip ezen oldalán és a legtöbb szállodánál megáll. Ez nem ingyenes, itt venned kell jegyet vagy bérletet. 

 

 

New York New York

A hotel kívülről és belülről is tiszta New York, illetve fröccsöntött NYC. A Szabadság szobrot néha felöltöztetik a helyi sportcsapat mezébe, végigsétálhatsz a Brooklyn hídon, vicces szuveníreket vehetsz. A Big Apple hullámvasút sárgataxis kocsikat kapott, amiből kiordíthatsz "New York utcáin" a nagy melegben. Már van virtuális valóság kiegészítés is, amikor egy szemüveget kapsz, amin egy videó megy, te pedig száguldasz a hullámvasúton. Bulizni érdemes a Coyote Ugly bárban, ahol a pulton táncolnak a felszolgálók, ahogy a Sakáltanya filmben is. Egy szelet sajtos pizza vagy sült perec jól fog esni, de itt ipari méretben készítik a smores-t is. Ez az amerikaiak tábortüzes finomsága. Két keksz között olvasztott pillecukor és csoki. Az esti szórakozásban a Zumanity-t nézheted meg, ami egy felnőtteknek szóló Cirque du Soleil előadás. Arcpirító jelenetekkel, amik a prűd Amerikában nagyon érdekesen hatnak.

 

1398838_10154188896685427_4687004213634105231_o_1.jpg

 

 lv_059.JPG

Park MGM

Ez volt a Monte Carlo szálloda, ami 2019-ben alakult át. Az előterében egy olasz piac van, az Eataly, ahol istenieket lehet enni és inni. A szállodából indul az ingyenes monorail, amivel eljuthatsz a CityCenter hotelekbe és a Bellagioba. A hotelhez tartozik a Park Theater, ahol giga koncertek vannak. Jelenleg Lady Gaga a rezidens sztár. Ha a showra nem sikerül jegyet szerezned, a Haus of Gaga ajándékboltba érdemes bemenni, mert Gaga jelmezei, kellékei ki vannak állítva. Az épület mögött van a T-Mobile Arena, ahol sportmeccsek és koncertek vannak. Az utca túloldalán egy óriási Coca Cola bolt van az ikonikus kólásüvegben. Mellette a Hard Rock Café és a Denny’s, ami egy olcsóbb hamburgeres étterem. Szintén itt van az M&M’s üzlet, ahol a csokigolyókra akár fotót vagy szöveget is nyomtathatsz. 

  

Crystals Shopping Center

A kristály bevásárlóközpont hemzseg a méregdrága butikoktól. Gyönyörű virágdekoráció van mindenhol és néhány rejtett kincs. James Turrel fényművész installációja itt található, amin a legtöbb ember figyelme elsiklik. Viszont van egy szuper-titkos kiállítás is, ahova az épületben található Louis Vuitton üzleten keresztül lehet bejutni. Előre kell időpontot egyeztetni telefonon, majd egy külön helyre visznek, ahol a művész egyedülálló, varázslatos, pszichedelikus installációja van. Ráadásul mindez ingyenes.

Az ingyenes monorail a Park MGM-ből érinti ezt a központot, majd folytatja tovább az utat a Bellagioba.

 

 

Aria Hotel

A Last Vegas filmet itt forgatták. Az egyik legszebb szálloda, aminek a szobái túlautomatizáltak. Mindent egy tablettel tudsz irányítani, a függönyöktől a lámpákon át az ébresztőig. A szálloda szuper elegáns, tele kortárs művészeti szobrokkal. 

 

Cosmopolitan Hotel

Tip-top szexi hotel, aminek a lobbyjában egy hatalmas kristálycsillárban koktélozhatunk. Óriási magassarkú cipők vannak az épületben, amikben pózolni lehet. A tetőteraszos medencében nyárestéken szabadtéri mozizás van (nem szállóvendégeknek is), télen jégkorizni lehet.

 

 

Bellagio

Az egyik leghíresebb és talán legszebb klasszikus hotel a városban. Az ötcsillagos szálloda előtt van a híres mesterséges tó, ahol napközben és esti fényben is vízirevüzik a szökőkút, ami gyönyörű. A hotel recepciójánál a fejünk felett van a Chihuly üvegből készült virágoskert, mögötte pedig az élővirágos botanikus kert. Az üvegházban évente többször cserélik a tematikus virágkiállítást, ami éjjel-nappal ingyenesen látogatható. Szirmok millióiból raknak ki hihetetlen elemeket. A világ legnagyobb csokiszökőkútja a fagyizóban található, ami bekerült a rekordok könyvébe is. Szerintem gagyi, de a fagyijuk finom (és drága, mint minden Vegasban). A Bellagioban van az egyik legikonikusabb vegasi cirkusz show, az O, ami a Cirque du Soleil társulat szuperprodukciója.  A színpad egy hatalmas medence, ahol emberfeletti akrobatikát mutatnak be. A hotel szépművészeti galériájában gyönyörű szobrokat nézhetsz a cirkusz mesterségről ingyenesen, de van fizetős tárlatuk is régi klasszikusok műveiből. 

 

img_8218.JPG

Planet Hollywood

Egy fiatalos hotel sok-sok üzlettel és szexi táncoslányokkal, akik a pókerasztalon vonaglanak. A hotelben lépett fel rezidens művészként Britney Spears és J.Lo is. Jelenleg Gwen Stefani, Shania Twain és Christina Aguilera koncerteznek felváltva. A hotel medencéjében található a FlowRider, ami egy szörfszimulátor. Itt megtanulhatsz szörfözni a mesterségesen generált hullámokon. 2012-07-24_06-15-48_0959_masolata.JPG

 

Paris Las Vegas

Párizs összes ikonja megtalálható a hotelben. Az eredetihez képest felemagas Eiffel toronyba fel lehet menni. Érdemes innen megnézni a Stripet, mert látható a szemközti Bellagio szökőkútja és fotózni is jól lehet a szabadtéri mini kilátóban. Kánkános lányok rohangálnak a hotelben, vannak élő koncertek és hangulatos macskaköves párizsi utcák is franciás palacsintával.

 

 

Flamingo

Egy régi és nem hatalmas kaszinó-hotel, ami mégis az egyik legikonikusabb. Vegas a maffia városa volt és az egyik nagy vezér, Bugsy Siegel nyitotta ezt a hotelt. A barátnőjének szép hosszú lábai voltak, innen a Flamingo elnevezés. A hotel kertjében rózsaszín flamingók és más madarak járkálnak, amiket ingyenesen megnézhetsz. A szuvenírbolt a flamingó-mániákusok Mekkája. Jelenleg Paula Abdul énekel esténként, de egy testvérpár musical műsorát is megtekintheted.

 

 

The LINQ

Ez az új szállodák egyike. Az óriáskerék miatt izgalmas, mert ez a világ (jelenleg) legnagyobb óriáskereke. 30 perc alatt megy körbe és hihetetlen magasságokból lehet Vegast megnézni. Van all-inclusive kapszula is, ahol fél óráig annyit ihatsz, amennyi belédfér. A sétálóutca két oldalán üzletek és éttermek. Van itt Polaroid shop, Ghirardelli csokibolt és kávézó, de még muffint is lehet venni egy Cupcake ATM-ből. Az utca felett drótkötélen lehet átcsúszni és mindenhonnan szól a zene. 1795960_10154188897150427_4189404208230099450_o.jpg

 

 

Ceasar’s Palace

A Másnaposok film helyszíne ez a hotel. A recepción itt kérdezték meg, hogy Cézár is itt szállt-e anno meg. A szuvenír boltban filmes relikviákat lehet venni. Római (és görög) hangulati elemek vannak mindenhol. A Trevi kút a bevásárlóközpontnál található, amit Forum Shopsnak hívnak, míg a Kolosszeum a koncertek helyszíne. Itt volt rezidens művész Celine Dion és Elton John. Ma Rod Stewart, Jerry Seinfeld, Mariah Carey, Sting a rotáló sztárok. Jeff Dunham komikusnak napi műsora van. A hotelen belül található egy exkluzív szállodarész: a Nobu Hotel. Az Absynthe egy pajzán cirkusz show, ami szintén a hotelben van. Éttermekből sincs hiány, bár ez mindegyik hotelre igaz. A svédasztalos étterme az egyik legjobb a városban, amit Bacchanal Buffet-nek hívnak. Gordon Ramsey-nek is van itt étterme, a reality show-ból ismert Hell’s Kitchen. Az Omnia diszkóban minden pénteken Calvin Harris pörgeti a lemezeket.

 

 

Mirage

Egy tűzokádó vulkán van a hotel előtt, ami esténként párszor kitör és látványos tűzzel és füsttel szédíti a járókelőket. A trópusi kert és akvárium a lobbiban gyöngyszem. A Titkos Kertben delfineket és fehér tigriseket lehet nézni, most születtek kis delfinek (ez fizetős). Itt lépett fel Siegfried és Roy bűvészpáros, akik fehér oroszlánokkal és tigrisekkel csináltak látványos showt. 2003-ban egyikőjüket megtámadta a színpadon egy oroszlán. Az addigi legnépszerűbb vegasi műsor véget ért, de a páros szobra a hotel előtt látható. Stand up komikusok szórakoztatnak ma helyettük és itt koncertezik a Boyz II Men. A helyi Cirque du Soleil show a ONE, ami a Beatles dalait dolgozza fel. 

whatsapp_image_2019-09-05_at_00_19_34_1.jpeg

 

 

 

TI – Treasure Island

A kincses sziget hotel a Beépített szépség filmből ismert. A hotel előterében a kalóz összecsapáson mentette meg Sandra Bullock Miss Amerikát. Az ingyenes szirének harca bemutató már megszűnt és szerintem így a hotel sokat vesztett népszerűségéből. Itt is van Cirque du Soleil előadás: a Mystere. A hotelben van egy Marvel akcióhős kiállítás. Innen egy gyalogos hídon tudsz átmenni a szomszédos Fashion Show Mall-ba, ami egy óriási bevásárlóközpont.

 lv_178.JPG

 

The Venetian / Palazzo

Egy hihetetlen szálloda, ami az olasz Velence mintájára épült. Egy hasonló hotel Makaóban is található. A külső teraszon a Grand Canale és a gondolák, a Rialto, a Dózse palotája és a harangtorony állnak. A gondolázás folytatódik az épület belsejében is, ahol a csatorna mentén butikok találhatók. A gondola vezetői a piros-fehér csíkos ruháikban olasz dalokat énekelnek. A Szent Márk téren fagyizó, ingyenes opera koncertek és szinte mindig (mesterséges) napfény van. A recepció olyan, mint a legszebb olasz paloták belseje: csillogó márvány, aranyozott díszek, stukkók és freskók. Az épületben van a Madame Tussaud’s viaszpanoptikum. A nagy nevadai hőségből egy pillanat alatt egy jeges barlangba is menekülhetsz a jégbárban.

Ez a szálloda össze van kapcsolva a Palazzo hotellel. A szálloda konferenciaközpontja egyedülálló méretekkel rendelkezik. A hotelnek összesen 7117 szobája van, amivel a világ második legnagyobb szállodája. A Palazzo torony elegáns folyosói és díszei látványosak.  

 

 

Wynn és Encore

 lv_187.JPG

Két íves épület rézszínben tündököl a sivatag közepén. Nincs túllihegve a design, nincs giccses tematika, csak letisztult formák. A Wynn az egyik legelegánsabb hotel a Strip-en. Luxus a javából mindenhol a kaszinó szinten és a szobákban/lakosztályokban. Gyönyörű terek, kertek és design darabok vannak. A leghíresebb kortárs alkotók munkái sorakoznak egymás mellett, varázslatos környezetben étkezhetsz. A Le Réve – revüműsor egy álomvilágba repít a vizes színpadról a levegőig. A napernyő bárban a színes ernyők folyamatosan táncolnak, a körhinta forog. A Lake of Dreams egy ingyenes fény és hang látványosság a bár külső teraszán minden félórában esténként. A büféétteremben 120 fogás közül csemegézhetsz egy fix összegért annyit, amennyi jólesik.

 

Circus Circus

A régebbi hotelek egyike, amely egy kicsit már kiesik a Strip sűrűjéből. A cirkusz tematika az épületen belül is látszik, ahol ingyenes mutatványosok szórakoztatnak. A belső térben egy vidámpark is van.

  lv_256.JPG

Trump International

A Striptől kicsit odébb van a Trump torony, amiben nincs kaszinó. Az épület úgy néz ki, mint egy élére állított aranydarab. Semmi extra.

 usa_10july_283.JPG

Stratosphere

A város és az állam legmagasabb tornya, az USA legmagasabb szabadon álló kilátója 350 méter magas. A tetején kilátó és vidámpark található. Az extrém hullámvasutak mellett az épület párkányán is végig lehet sétálni vagy bungee jumpingolni. A tetőteraszos medencénél kedd esténként szabadtéri mozizás van, ahova nem csak hotel vendégek mehetnek be az ikonikus Ponyvaregény című filmet megnézni.

 

p1430536.JPG

 

p1390419_1.JPG

 

Innen északra haladva apróbb motelek vannak. Itt találhatóak az esküvői kápolnák és a zaci boltok is. Az instant esküvők városában egyszerűen össze lehet házasodni. Ki kell váltani az engedélyt a városházán, utána lehet menni bármelyik kápolnába. Itthon nem ismerik el a házasságot viszont. Ceremóniának, eskű ismétlésnek jópofa. Ha már annyi filmben láttuk (Másnaposok, Amíg a jackpot el nem választ) miért ne néznénk meg közelebbről is ezeket a giccses épületeket. Van olyan drive-in kápolna, ahol még a limuzinból sem kell kiszállni, csak letekerni az ablakot. Egy másikban marijuana tematikus lagzit is lehet csapni, mert Nevada államban már legalizálták a rekreációs fűhasználatot. Esküvői kápolnát mindegyik hotelben lehet találáni. 

Az utcán északi irányban található a PAWN shop, vagyis a zaci. Ide behozhatod a vackaidat, amikért készpénzt kapsz. A 24 órán át nyitva tartó üzletről tévéműsor is készült.   

 p1230399.JPG

 

DOWNTOWN LAS VEGAS

A régi belváros innen pár kilométernyire található. Downtown egy izgalmas hely, ahol minden kisebb és tömöttebb. Talán az árak is valamivel alacsonyabbak itt és azt mondják, hogy nagyobb a nyerési esélyünk. A Freemont Street Experience a nagy durranás ebben a negyedben. A világ legnagyobb LED kivetítője egy egész utcát betakar. Esténként minden órában egy pár perces videoklipet, show-t vetítenek le, amiért már megéri idezarándokolni. A pár peces vetítés alatt a hotelek neon fényeit lekapcsolják és minden tekintet az óriástévére szegeződik.

 p1020578.JPG

A Freemont streeten utcai zenészek, beöltözött karakterek és rengeteg flúgos fazon van. A kéregetők itt kreatív módba kapcsoltak és vagy kólás dobozokból készített virágokat árulnak vagy engedik, hogy tökön rúgd őket 20 dollárért. Az utca felett zipline drótkötélpálya van, a két oldalon bárok, üzletek és szállodák sorakoznak. Esténként mindig vannak ingyenes koncertek. Teljesen más itt a hangulat, mint a flancos Las Vegas Boulvardon. Az utca közepén van Vegas Vic neonfigurája, ami a város egyik jelképe. 

img_4082.JPG

 

Az egyik legfurcsább étterem a Heart Attack Grill. A szívroham étterem egy kórházi menzára hasonlít, ahol mindenki hálóruhát visel. A felszolgálók a nővérek, akik dupla-tripla bypass burgereket kínálnak. Ha 175 kg-nél nehezebb vagy és leméred magad az étterem előtti mázsálón, akkor ingyen ehetsz.

  img_2531.JPG

Golden Nugget

A szálloda egy régi klasszikus, amit teljesen felújítottak. Ki van állítva a világ egyik legnagyobb aranyröge, amit Ausztráliában találtak egy fémdetektorral. A 27,2 kg-os „Sors keze” aranyrög több, mint 3 millió dollárt ér. Rögtön mellette van egy arany automata ATM is, ahol piaci áron lehet aranydarabokat vásárolni. A hotel medencéje is különleges, mert a közepén egy cápatartály van, amin átmegy egy zárt csúszda. Külső vendégek is használhatják napidíjért.

 

 

Binions

Kicsi szálloda, viszont ki van állítva 1 millió dollárnyi készpénz egy asztalra, ahol készítenek rólunk egy ingyenes fotót. A hotel előtt pedig egyet ingyen húzhatsz a félkarú rablóval is. Ha pénzt nem is, de kuponokat nyerhetsz.

 img_3398.JPG

 

A régi, lerombolt hotelek neon táblái az utcán felújítva villognak. A Freemont Street az árkádos rész után is folytatódik. A házak falain graffiti festmények és utcai művészeti installációk vannak. A Container Parkban konténerekbe berendezett büfék és butikok vanank. A belváros ezen részén található a MOB Museum. A szervezett bűnözés és a gengszterek múzeuma pár órára hűvösre fog téged is tenni. Megismerkedhetsz magyar bűnözőkkel is, akik Vegast naggyá tették. 

 

 

Egy másik különlegesség a NEON MÚZEUM. A csődbe ment hotelek neon táblái ebbe a temetőbe kerülnek. Néhányat felújítottak, de van egész rossz állapotban lévő is. Mintha egy rendezett ócskás vagy szeméttelepen lennél. Vegas történelme ott hever a kiégett izzókban.

 

A régi belváros mellett található egy nagyon izgalmas épület. Egy agyi betegségekkel foglalkozó kórház, amelyet Frank Gehry világhírű építész tervezett. A térképen így keresd: Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health. 

p1430525.JPG

A városon kívül van a Seven Magic Mountain, ami egy kortárs művészeti installáció a sivatag közepén. Udo Rondinone művész hét neonszínű oszlopot dobott le a semmi közepén. Ez az autópályáról is látható Vegas előtt.

 p1050777.JPG

A NASCAR versenypályán kipróbálhatod a tudásod egy sportautóban, de akár luxus járgányt / szuperautót is bérelhetsz egy napra, amivel bejárod a környéket.

 img_1453.JPG

Ha automata vagy félautomata fegyvereket próbálnál ki egy biztonságos térben, akkor arra is van lehetőség, bár én ettől távol maradnék. 

 img_1946.JPG

Aki felnőttként szeret építkezni vagy inkább rombolni, azok egy-két órára beülhetnek daru és buldózer kocsikba és kedvükre pakolhatják a homokzsákokat vagy törhetnek össze egy roncsautót, hogy levezessék a feszültséget.  

Ahogy látjátok, Vegas nem csak a szerencsejátékról szól. Rengeteg ingyenes attrakciót is el lehet csípni. Ha meg nyertél a ruletten, akkor repülj végig a Strip felett egy helikopterrel vagy bérelj limuzint reptéri transzfernek. Vagy tedd félre a pénzt egy újabb utazáshoz.

Ha a giccsből és a fröccsöntött műanyagból eleged van és elhagynád a légkondis várost, akkor is van néhány ötletem. Egy másik blogbejegyezésben írok majd a Vegas körüli kirándulásokról. Innen viszonylag könnyen elérhető a Hoover gát és a Grand Canyon nyugati pontja a Skywalk üveghíddal. El tudsz menni a Valley of Fire vagy a Red Rock állami parkba, ami 1 órányira van Vegastól, de akár a Zion nemzeti park is elérhető. 

 p1230134.JPG

Las Vegas egy jó állomás az USA nyugati partjának felfedezésére. A gyönyörű nemzeti parkok és a természet mellett nagy hatással lesz rád a város. Lehet imádni vagy gyűlölni, de látni mindenképp érdemes. És ne felejtsd:  „ami Vegasban történik, az ott is marad” *.

 

*Kivéve a nemi betegségeket, mert azokat tovább viszed.   

 

VEGAS KISOKOS

 

  • a kaszinókban lehet dohányozni (hacsak nem tiltja tábla)
  • a játékgépek elektronikusok, nem fogsz készpénzt kapni, csak egy vouchert, amit a kasszában vagy az ATM-nél pénzre válthatsz.
  • a játékasztaloknál látni fogod a minimum-maximum téteket, amikkel játszhatsz
  • a parkolásért már több hotelben fizetni kell. A valet parking azt jelenti, hogy a bejáratnál kiszállsz az autódból, a kulcsot oda dobod a boynak, aki leparkolja az autódat és elő is hozza, amikor szükséged van rá.
  • a kaszinókban nem szabad fényképezni
  • a szerencsejáték közben pincérnőktől rendelhetsz italokat, amelyek (a legtöbb hotelben) ingyenesek, de borravalót kötelező adni nekik.
  • a szállodákban rengeteg gyorsétterem van és szinte mindegyikben van svédasztalos étterem (buffet). Ezekben egy előre fizetett összegért annyit ehetsz, amennyit bírsz. A reggeli-ebéd-vacsi és a hétköznap-hétvége/ünnepnap más árakon vannak. Vehetsz 24 órás büféjegyet is némely szállodában. Az elegánsabb hotelek kínálata nagyobb lesz és talán finomabb is, de biztos, hogy drágább.
  • a palackozott víz a kaszinókban nagyon drága, helyette vegyél egy kulacsot és azt töltsd meg a csapvízzel.
  • a szállodai szobák nagy részénél nincs hűtőgép, se ingyen kávé. Jeget a folyosókon találsz
  • közlekedni taxival és überrel/lyft-tel tudsz, viszont ezeket az utcán nem intheted le, csak a hotelek bejáratnál a taxi sorban. A taxik gyakran nem a Strip-en mennek végig, hanem kimennek az autópályára. Lehet, hogy több mérföldet fogsz megtenni, de lámpák nélkül gyorsabban érhetsz a célodhoz. Ha a kivilágított hotelek mentén akarsz taxizni, jelezd a sofőrnek előre.
  • Ha még nincs UBER-ed, itt regisztrálj és kapsz egy ingyenes utat. Ha még nincs LYFT-ed itt regisztrálj és kapsz egy ingyenes utat. 
  • tömegközlekedés: a DEUCE kétszintes busz végigmegy a Strip-en és szinte minden hotelnél megáll. Le fognak fagyni a végtagjaid, mert nagyon erős a légkondi és hosszú lesz az út a Strip egyik végéből a másikba. Vehetsz napibérletet is. A sima buszok is használhatóak, amik talán gyorsabbak és nem a Strip-en haladnak. 
  • a város két végében vannak a ruha outletek.
  • nyáron nagyon meleg van Vegasban, viszont a száraz meleget jobban elviseli a szervezetünk. Vizet sokat igyál, legyen fejfedő nálad és ne a legnagyobb hőségben nézelődj a Stripen.
  • napközben a város elég unalmas és durva a hőség. Aludj a szobában, pihend ki a bulis éjszakát vagy a hotelek medencéjénél hűsölj. A város sötétedés után kezd igazán élni.
  • az utcán lehet alkoholt inni (ez más amerikai városban tilos)
  • ha jelmezes karakterrel fotózkodsz, néhány dollár borravalót kell nekik adni
  • bármelyik hotelbe be lehet menni, dresscode szinte sehol sincs. A kivételt az éjszakai mulatók jelentik, ahol viszont csinosba kell menni.
  • nem kötelező abban a hotelben elverni az összes pénzed, ahol megszállsz. Az azonos szállodalánchoz tartozó hoteleknél a nyereményed a lánc bármely egységében felveheted
  • iratkozz fel a hotelláncok törzsutas programjára, mert pontokat gyűjthetsz és kedvezményeket is kaphatsz
  • a szállodák szobaárai meglepően barátiak is lehetnek, főleg, ha nem hétvégén vagy amerikai ünnepkor érkezel a városba. 
  • vigyél magaddal pénzt, mert Vegas drága város. Az üditők, italok, koktélok, kávék, szuvenírek drágábbak mint máshol. 
  • óvatosan a szerencsejátékkal. Vigyázz, hogy ne kapjon el a gépszíj. Ha nyersz, vedd ki és menj tovább. Játsz felelősségteljesen és ne verdd el az összes pénzed egy városban, hiszen nagy esély van rá, hogy továbbutazol még az USA nyugati partján.

Ha érdekel az USA felfedezése velem egy csoportos körutazáson, küldj egy üzenetet ezen a linken!  

Iratkozz fel a facebook, youtube és instagram csatornámra a linkeken. 

Hasonló részletes beszámolók: 

Los Angeles - sztárok nyomában

Miami látnivalók        Miami - sztárok kedvenc helyei

Dallas látnivalók

Washington DC látnivalók

Mexikóváros kalauz

 

the_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr9415040450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2020.11.17. 15:26:59

Tavaly jártunk ott egy öthetes, lakóautós nyugati parti körút keretében, mindent magunk szerveztünk. Én - még az út előtt!!!- azt gondoltam, hogy erre a városra 3 éjszaka sok lesz, mi a csudát fogunk mi ott csinálni, csupa neon és giccs és "papírmasé" az egész.
Ma már nagyon sajnálom, hogy nem legalább 5 éjszakát maradtunk, mert az alatt lehetett volna kb. mindazt végigjárni/kipróbálni, amit szerettünk volna. Eleve a Bellagio csodás szökőkútjátékától elszakadni nem bírtam, három különbözőt néztünk végig, de bőven bírtam volna még. Bent akkor éppen a "Japanese Spring" tematikus kiállítás volt, ami után a hatalmas szállodában sikerült csöppet eltévednem. A Venetian-tól leesett az állam, bent úgy néz ki, mintha az ég volna felettünk, de a plafon van úgy festve mintha, és bent gondoláznak a turisták (szép összegű zöldhasúért persze!). A szállodákra amúgy is az a jellemző - amit a postban nagyon jól visszaadnak a képek - hogy mindegyik egy önálló világ, persze a végeláthatatlan játéktermekkel. A Strip forgataga estétől már önmagában is fantasztikus, ami pedig még nagy élmény volt, az a Freemont Street. Ez viszonylag messze van ugyan a fő szállodáktól, de mindenképpen megéri kimenni. A közlekedés remek, mi is busszal mentünk-jöttünk, pár dollár az egész, inkább időtartamban sok + amit az ember ott elkóricál. (A férfiaknak külön élmény, arrafelé több hölgyön a ruha csak jelképesnek mondható...)

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása