Extrém szuvenírek a dubaji repülőtérről

Dubajban szálltam át két Emirates járat között, ahol volt pár órám nézelődni. Kávéztam, ittam egy gyümölcslevet, ettem egy burgert a mekiben, majd a shopok fele vettem az irányt. A vámmentes boltokban néhány érdekességet találtam, amit más repülőtereken eddig soha. 

Általában Milka, Toblerone és Rocher csokikat kínálnak a világ öszes "gyútífríjében", ugyanazokat a piákat és piperéket találod változó árakon. Itt azonban egy rendes kisközért is a shop része volt. Mosószer, sampon (nagy méretben), intimbetét és sok mindennapos kozmetikai holmi volt kapható. Gyanítom, hogy a Dubajba hazaérkezők vásárolnak inkább itt, mielőtt felveszik a bőröndöt és nem ajándékba kap valaki egy tízkilós Arielt.

img_9463_2.JPG

Mogyoró, kesudió és egyéb magvak hatalmas kiszerelésben sorakoztak a szomszédos polcon. Az ínyencségek között azonban a sáfrányra lettem figyelmes. Az egzotikus fűszert ismerem, bár még soha nem főztem vele. Dubajban a bazárban mindig kínálták, hogy ilyen olcsón nem lehet máshol venni kiváló minőségű sáfrányt. Ennek ellenére sem vettem. Itt a reptéren a nagymúltú PINA gyárban készültek ezek a fűszerek, ahogy az a címkén is jól látható. Ennek ellenére sem vettem meg.

img_9471_2.JPG

Az ázsiai és közelkeleti népek nem bírják a tejet. Legalábbis erre tudok következtetni a hatalmas választékban kapható tejporok láttán. Ilyen óriási kiszerelésben és ilyen változatos címkékkel sehol nem láttam még tejporokat. Tucatjával dobálták be őket a kosarakba. Próbáltam utánakeresni, hogy mi a tejpor titka a régióban, de csak azt erősítették meg a fórumok, hogy az ázsiaiak többsége laktóz intoleráns, vagyis tejérzékeny. Ti tudtok erről többet? 

img_9472_2.JPG

A műszaki boltokat nagyon csípem a reptereken. Mindig a legújabb kütyük vannak, amiket ki lehet próbálni. Dubajban is hatalmas választék volt. A telefonokat nézegettem, amikor szembe jött velem ez az 1,25 millió forintba kerülő iphone. A 7-es iphone semmivel nem tud többet, mint az amelyiket az Apple boltban veszed, viszont a borítása 24 karátos aranyból készült. Nem, ez nem egy arany tokban van, hanem maga a telefon olyan, mint egy aranyrög. 1800 dollárért plusszban az almát apró gyémántokkal verik ki, de azt csak online tudod megrendelni.

img_9467_2.JPG

Átszálló orosz oligarchák, amerikai rapperek és a közelkeleti sejkek remek last minute ajándéka lehet a csillogó-villogó telefon.

img_9465_2.JPG

 

Milyen biztosítást lehet rá vajon kötni? És ha a repülőn az ülészsebben hagyod? És ha a WC-be esik?  A telefon platina verzióban is elkészült egy kicsit magasabb áron. A hivatalos brit forgalmazói oldalon gyémántos verzió, és bőrveretes arany iphone is kapható. Samsungokat nem találtam ilyen csillogó verzióban, viszont aranylemezes Nespresso gépet lehet kapni. De ez persze csak lábjegyzet.

img_9468_2.JPGKicsit ciki egy mezei, öt dolláros műanyag tokkal védett iphone 6-tal fényképezni a másfél milliós gépet. 

Az Emirates fedélzeti katalógusában is volt egy gyöngyszem. UV mérő, amit magaddal vihetsz a strandra. A kis kütyü érzekeli az UV sugarak erősségét és jelzi az okostelefonodon, hogy ha nem elegendő naptejet kentél magadra. Arra is figyelmeztet, amikor újra kell magad kenni.

Olyan, mintha egy bőrgyógyász tamagochival utaznál.  

img_9516_2.JPG

A végére hagytam ezt a szupercuki rappelő majmot. Ha a plüssfigurának pénze lenne, biztos, hogy arany iphone-t venne! 

 

Ne maradj le a többi élményről se! Csatlakozz a Facebookon, iratkozz fel a videócsatornámra és nézegess fotókat az Instagramon

A legdurvább szuveníreimről már írtam korábban. Nézd meg miket (nem) vettem meg tavaly az ajándékboltokból!

 

Repüléssel kapcsolatos blogbejegyzések: 

Úszómedence, pillangók és csúszda - ez a világ legjobb repülőtere

Frankfurti csatlakozás - Megéri bemenni a városba a repülőtérről?

15 tipp, hogy túléld a turista osztályt

Kipróbáltam a business osztályt Peking felé

Ezért a váróért a gépet is lekésném 

 Linkajánló: Repjegyportál 

the_1.png

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr1112353537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2017.03.21. 15:43:09

"Gyanítom, hogy a Dubajba hazaérkezők vásárolnak inkább itt, mielőtt felveszik a bőröndöt és nem ajándékba kap valaki egy tízkilós Arielt."

Ott az érkező utasok is vásárolhatnak a vámmentes boltban? Ferihegyen csak az induló utasok mehetnek be reptéri boltba...

BéLóg 2017.03.21. 16:39:33

Na megelőztek...
Hogy jut be egy HAZAUTAZÓ a reptéri tranzitba? Ezt át kéne gondolni, szerintem. Onnan BEFELÉ nem mehetsz, hiszen akkor azonnal vámos lenne a vámmentes. AZÉRT vámmentes (már ha az), mert ELVISZED máshová.

pkovaks 2017.03.21. 17:03:47

@BéLóg: Bankok, Tenerifa most eppen ez a kettö repter jut eszembe ahol az erkezö utas is tud vasarolni...

BéLóg 2017.03.21. 17:34:43

@pkovaks: Újdonság számomra. Köszi.

2017.03.21. 21:26:41

Sok europai repteren is atvezetik az erkezoket is a duty free-n pl Genf, Koppenhaga. Hatha vasarol valamit a jonep, amig jo lassan megerkezik a borondje.

A tejporra visszaterve, nekem az elso gondolatom egyszeruen a nagy meleg. A tej bizonyara gyorsabban megromlik, mint amihez Europaban szokva vagyunk. Biztonsagosabbnak es tartosabbnak tunik tejport tartani otthon.

VaradiJanos 2017.03.22. 08:45:50

A majmos szösszeneted kicsit rasszista, de találó.

PJoe 2017.03.22. 09:28:05

Ehh, az az ájfon efféle bemutatása kimaradhatott volna! Eleve visszatükröződsz, biztos direkt így akart lenni, aztán utána képaláírásnál még fényezed is magad, nekem is almám van ám!. Pff!
Persze, milliós telóhoz min. Hasselblad kell! Kissé földhözragadt...

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása