17 remek szuvenír, nem feltétlenül a fa alá

Már csak pár nap van a karácsonyi ajándékok megvásárlására, de a hanukai ajándékokra is csak néhány extra nap jut idén. Az ünnepi vásárlásban próbálok segíteni ezzel a 17 remek ajándékötlettel, amiket ebben az évben lőttem a világ körül. Ezek a világ legmorbidabb szuvenírjei, amik biztos nagy feltűnést fognak kelteni az ünnepi fa alatt.dad_jokes_areaccepted_today.jpg

Washington DC.

Készpénzt adni egy kamasz szülinapjára vagy egy esküvőre még elfogadható. Más helyzetekben, ha nincs jobb ötlet, akkor adjunk egy ajándékkártyát. Nyaralások után soha nem adunk pénzt szuvenírnek, hacsak valaki éppen nem gyűjti a különleges érméket. Az USA fővárosában látogatható a pénzverde, ahol szuper ajándékokat lehet kapni fillérekért. Az ár-érték arány itt a legjobb a városban: 150 dollár készpénzt vettem meg 2 dollárért. Oké, mondjuk le volt darálva az a 45.000 forintnyi zöldhasú, de ha szilveszter éjszaka konfettinek használom fel, akkor is megérte! Nagyobb kiszerelésben is kapható volt.  

usd_confetti.jpg

Washington DC. látnivalóiról korábban írtam. Olvass bele!

 

Las Vegas, Nevada

Pofátlanságnak tartottam ezt az amerikai szuvenírt és nem is akartam betenni a listába, de aztán ráeszméltem, hogy ez nem is az, aminek először gondoltam. Ezek ugyanis óriási szerpentinek, amiket a választási győzelemkor kellett volna dobálni. Ugyebár...

img_2709.JPG

 Az amerikai elnökválasztás utáni érzéseimet a New Trump City-ben olvashatjátok. 

Carmel, Kalifornia

Carmel városkája tele van helyes kis boltokkal, egész évben van karácsonyi bolt is, na meg kutyapláza. Ebben a csacskaságokat áruló butikban a kutyamaszk volt a legjobb dolog. Farsangra előrendeljem?

img_2300.JPG

 

San Francisco, Kalifornia

Mexikói birkózó maszkokat árulnak a Mission negyedben. Ezek nem szexuális kellékek, bár arra is biztos jók. A latin pankrátorok küzdenek az ilyenekben. Vidám ajándék a fa alá. 

img_2136.JPG

Kína

Pár hete Kínában voltam és ott találtam csak "hűdeizgalmas" ajándékokat. Ez egy áfonyás fehércsoki. Úgy néz ki, mint egy óvszer.  De nem az. De van epres verzióban, ha az áfonyát nem szereted.   

img_3776.JPG

Ha az előző csoki kondomtól kivoltál, akkor a következő szuvenírt pörgesd át. Ez egy édes, szárnyasbetét formájú pillecukor. Ezek után biztos mind a tíz ujjadat megnyalod. Mégis kinek adnak ilyet? 

img_3777.JPG

Tudom még cifrázni!

A kínai piacok rengeteg kincset rejtenek. Shanghaiban leltem erre az ajándékra, amit minden (összkomfortos) háztartásnak bizalommal ajánlok! Ez egy nagyon praktikus wc-ülőke párna. Többféle színben kapható, kiváló nedvszívó képessége van (ami a fenti pillecukorról már kevésbé mondható el) és otthonosabbá teszi az illemhelyet. Aki sokat ül a wc-n tudja, hogy milyen kényelmetlen tud lenni a műanyagdeszka. De ennek a kemény időszaknak most vége!

img_4061.JPG

Ha a deluxe verzió érdekelne, akkor ezt ajánlom. Finom plüssből készült és van kisfiús és kislányos színekben is. A redők miatt szerintem még jobb a nedvszívó képessége. Megkockáztatom, hogy ergonomikus kialakítása miatt a legmakacsabb székrekedést is elősegíti.

 
img_4066.JPG

 

Az amerikai-kínai barátság nevében tervezhették meg ezt a "kommunikratikus" posztert. Obama elnök Mao-s verzióban, egy kis Che Guevara hatással. A leköszönő elnök emlékezetes portréja. Több méretben is kapható. 

img_4064.JPG

 

Portrét a helyszínen rólunk is készítenek Pekingben. Egy piros papírból pillanatok alatt kivágják az arcodat. Egyedi ajándék, de a keret feláras. 1500 forintért remek ajándék. 


img_4227.JPG

Miami, Florida

Miamiban idén télen élményeket fognak ajándékozni. Lövöldözz automata gépfegyverrel! Ez a családbarát progrm a kicsik és nagyon kedvence lesz. A reklámtáblát egy kis repülőgép húzta a tengerparton. Biztos nagy élmény egy tárat vadul kilőni, de hát mégiscsak a szeretet ünnepe jön...

p1120477.JPG

Szintén Miamiban találtram rá erre a nagyon exkluzív virágboltra. Remek kaspók voltak, amelyekben sziklakerteket alakítottak ki. A Csillagok Háborúja őrület után mindet elkapkodták. 

p1110610.JPG

 

A fűszörény kifejezetten mutatós. Gondolom punk verzióban is kapható. Ez a Borzas Kata újragondolt verziója. p1110606.JPG

 Miamiban sztárokat kerestem. Olvass bele az első részbe és a másodikba is! 

New Orleans, Louisiana

New Orleans-ban, ahol hatalmas bulik vannak és nyáron ráadásul döglesztő meleg, remek ajándék lehet ez a napolaj tubus. Krém nincs benne, te viszont megtöltheted a kedvenc piáddal. Ez leginkább azoknak ajánlott, akik az USA-ban szeretnének a strandokon inni. Ott ugyanis köztéren tilos az alkohol fogyasztás, így inkognitóba öltöztetheted a borodat, sörödet. 

img_7714.JPG

Az ünnepi asztal kevésbé ünnepi szalvétája. "Mosd meg a kezed és mond el az asztali áldást, mert Jézus és a kórokozók mindenhol ott vannak!" 

img_7715.JPG

 

Los Angeles, Kalifornia

Félős lányok figyelem. A ronda paprika spray a múlté. Most lehet divatozni a strasszokkal kivert életmentő kellékkel. Még a Cosmpolitan-ben is írtak róla. 

p1050516.JPG

 Los Angelesben paparazzot játszottam, amiről beszámolót is készítettem. 

 

Szicília, Olaszország

 

A sikátors kis utcák között egy hatalmas kirakatban műanyag kellékek sorakoztak Cataniában. Az év végi céges díjkiosztó ünnepségen ezt a trófeát biztos nem fogod megkapni, de Te még kioszthatod az ebben az évben legjobban teljesítő személynek a "Világbajnok Farok" díjat. Bár ez nálunk a magyar nyelvben dupla jelentéssel bír. Nem feltétlenül a legjobb szerető kapja, hanem a legnagyobb farok. Na várj, ez is kétértelmű. Hagyjuk inkább. Add akinek akarod!  

p1110105.JPG

Hajdúszoboszló, Magyarország

Jogosan mondhatjátok, hogy ezeket a szuper ajándokat csak külföldön lehet drága pénzért beszerezni. Ha nem is drága, akkor meg a postaköltséget kell intézni. Morbid utazási ajándékokat, mementókat itthon is lehet találni. Hajdúszoboszló ezzel a mágneses sörnyitóval kitett magáért. Az Alföld, a betyárság és termálvízes kultúránk is egyértelműen visszaköszön a magához nyúló fekete férfin. A hajdúszoboszlói sétány bazársorán pár éve 500 Ft-ba került. Megjegyzés: kézzel festett egyedileg. A kiálló részek könnyen letörnek és sérülést okoznak. Az első osztályú terméket Kínában gyártották. (Ezek mind a hátoldalon szerepelnek!)    

img_5651_2.JPG

 

Ti milyen morbid/extrém/szemtelen szuvenírt vettetek már? Esetleg hasonló morbid ajándékkal leptek meg valakit idén karácsonykor? Facebookon kommentben írjátok meg képpel együtt! Ha összejön még egy adag, azonnal posztolom, így újabb ötleteket adunk közösen az ünnepi ajándékozáshoz. #SharingIsCaring 

Csatlakozz a Facebookon és Instagrammon és Youtube-on, hogy ne maradj le az élő bejelentkezésekről, fotókról, új videókról a világ körül!  

the_1.png

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr612064189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cardiobascuralis 2016.12.21. 17:22:18

Ezt a színvonalas cikket a Google Translate fordította valami hasonlóan nívós angol blogból?

ariete 2016.12.21. 18:58:47

A Killarys WC papír tekercsből vennék szívesen négány zsáknyit . :P

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2016.12.21. 19:32:59

@cardiobascuralis: ezt a színvonalas cikket bizony én hoztam össze saját kútfőből Google fordító nélkül. A szuveníreket is mind én fotóztam az utazásaim alatt az elmúlt évben.

KovácsLajos19 2016.12.21. 20:17:07

Minden jót a további utazásokhoz! Érdekes volt, köszönöm!

Advanced Flight 2016.12.21. 22:45:24

Na, ugye, hogy nem kell annyit utazgatni, végül is messze a hajdúszoboszlói cucc a legmorbidabb :-)

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.22. 00:23:33

Mondjuk a ledarált pénzért nem kellett volna Washingtonig utaznod, olyat lehet kapni a Szabadság téren, a MNB-nél. Nekem is van egy kábé ötmilliós pakkom.

2x2 miliméteres darabokban.

:-D

vittore 2016.12.22. 10:07:48

@cardiobascuralis: Képzeld, nem minden blogger rendelkezik költő, író vénával. Fikázás helyett koncentrálj a sztorikra, hidd el érdekesek.

SarahConnor 2016.12.22. 10:15:17

Azok a lovak baromi jól néznek ki.

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2016.12.22. 10:32:28

@Lenina Huxley: A Hotel 1 Miami Beach -ben van egy virágos, ott fotóztam. Itt az alkotók weboldala, elég durva árakkal: shop.plantthefuture.com/

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása