Folytatódik a celebspotting Miamiban II.

A sztártúra Miamiban 2. részében Miami Beachre látogatok. 

Miami egész évben ezerrel pörög. Nagyon kedvelem a várost. Nem csak a strandjait és bárjait, nem csak a felhőkarcolókat és a luxust, hanem a szuperhangulatos egyedi kis negyedeket, mint a Wynwood design negyedet és a kubai városrészt. Egy korábbi cikkben már neki indultam felkeresni a sztárokat a Star island-en egy hajós úton, most a város más részein folytatom a kutatást. 

p1120153.JPG

A türkizkék tenger szomszédságában, a pink-narancsos naplemente fényében az égbetörő pálmafák mellett szinte vibrálnak South Beach frissen felújított art deco épületei. Butik szállodák, tetőterasz bárok, trendi designer boltok, gourmet éttermek között néha begurul egy tűzpiros Ferrari vagy egy ezüstösen csillogó Rolls Royce.

p1110638.JPG

 

Egy stillettos, miniszoknyás hölgy, kissé vastag, de ízléses sminkben ugrik ki a szemet gyönyörködtető autó felnyíló ajtaja mögül. Csíkos, félig kigombolt, feltűrt ingujjú napbarnított, jól fésült, tetovált úr száll ki a másik oldalon és dobja a kulcsot a parkoló fiúnak. Húsz dollárért beparkolják neki a csoda autót. Az ifjú pár hölgytagja a bugyiját a kanári sárga ruhán keresztül még megigazítja, a jóképű fickó megrázza a papucsos lábát, majd besétálnak a Tiffany üveggel díszített art deco hotel ajtaján.

p1050597.JPG

A parkoló fiú már nyúl is a mobiljához és hív valakit. Az ismerős hamar megérkezik két hatalmas fényképezőgéppel. A paparazzo a parkoló srác kezébe nyom néhány dollárt, gyanúsan körbenéz, biccent a londinernek, majd besétál a hotelbe. A szállodával szemközt található salátabár teraszáról követem az eseményeket. A szomszéd asztalnál, egy fiatal lány ujjai pörögnek a mobilján a caprese salátája felett. Épp a státuszát frissíti a Twitteren és osztja meg a világgal, hogy kit is látott.

"Who is she? Ki ő?"

- kérdezem tőle, majd elkezdi forgatni a szemeit, mintha ciki lenne, hogy nem ismertem fel a kanáriba öltözött nőt. "Oh my God! Ő egy amerikai reality sorozat szereplője. Az idolom." - mondja affektáló amerikai stílusban. Nemhogy a hölgyről, de még a sorozatról sem hallottam, de még a nevét sem sikerült megjegyeznem. Másnap a helyi bulvár lapokat bújom, hátha rájövök ki is volt a nő, de nem járok sikerrel.

Lehet, hogy a paparazzonak nem sikerült fotót készítenie? Lehet, hogy téves riasztás volt és kudarcba fulladt a közösségi médiás ciripelés, hiszen az ilyen jelenetek nem egyedi esetek Miamiban. A sztárok sajtófőnökei is előszeretettel adják le a drótot munkaadóik hollétéről. Egy jól elsült fénykép többet is hozhat a konyhára, mint az a bizonyos 15 percnyi hírnév.

p1120149.JPG

Miamiban megéri híresnek lenni: a szórakozóhelyek tulajdonosai akár százezer dollárt is fizetnek egy-egy hírességnek azért, hogy azok az ő bulijukon pózoljanak a bulvár fotósoknak. A képek utána bejárják a világsajtót. Szerencsésebb esetben egy kivillanó dekoltázs, egy jó helyen keveset takaró ruha, egy szerelmi csetepaté is történik, amely még több hírt generál. Paris Hilton, a multifunkcionális celeb (énekesnő, színésznő, divattervező, parfümkreátor) gyakori vendég a helyi klubokban.

Egy hétvége alatt Paris és hasonló kaliberű barátnői, például a Kardashian lányok annyi pénzt tudnak itt zsebre vágni, mint amennyi minimálbért egy kisebb magyar falu lakosai összesen keresnek egy hónapban.    

p1060097.JPG

A négyszáztizenötezer lakosú város két nagyobb részből áll: Miami, amely tele van felhőkarcolókkal és Miami Beach, amelyet hidak kötnek össze a szárazfölddel. Itt található a legtöbb hotel, az elegáns butikok és a strandklubbok.

p1110644.JPG

p1120143.JPG

 

Miami Beach déli része a hírességek és turisták kedvenc helye. Itt South Beachen találhatóak az életmentők ikonikus bódéi, amelyeket a helyi művészeti egyetem diákjai varázsoltak egyedivé.

p1120221.JPG

Az Atlanti óceán partján a butikhotelek és a beach klubok napágyaiért minden reggel versenyeznek a napimádók. Bikinis lányok kenik magukat, kigyúrt fekete srácok edzenek az ingyenes tengerparti konditeremben és nyugdíjasok dominóznak az árnyékban.

p1120511.JPG

A parti sétányon az Ocean's Drive-on és a Collins sugárúton vonulnak fel az aktuális fürdőruha divat extrém darabjai. Olyan márkákat lehet itt felfedezni, amelyek Európában nem ismertek. Aki itt vásárol magának, biztos ki fog tűnni az olasz vagy francia Riviérán - hirdeti egy szórólap. Hatalmas koktélos poharakból szürcsölnek a szerelmesek, a kígyóbűvölő turistákkal pózol, veterán autókból bömböl a hiphop, görkoris Cindyk neon színű topban piruetteznek Gianni Versacce egykori villája előtt.

p1060104.JPG

1997-ben a világhírű olasz divattervező épp reggeli kávéjáért indult a sarokra, amikor a palotája lépcsőjén meggyilkolták. A háza egykoron a fashioniszták zarándokhelye volt, ma egy luxushotel és étterem, The Villa, Casa Casuarina található az extravagáns palotában. A főételek 30 $-tól kezdődnek, egy pohár bor 20 $ és nem lehet belül fényképezni. A szomszédos art deco épület tetején volt a Calvin Klein cég első pucér divatanyaga, ami forradalmasította a reklámipart.

1987_fob_87_webe_6u.jpg

A fürdőruhadivat nagyágyúi minden évben Miamiban találkoznak a Swim Week divathéten. Minden évben július közepén mutatják be a legújabb nemzetközi bikini kollekciókat a The Raleigh Hotel medencéjénél.

p1050580.JPG

Aki ezekről az eseményekről lemarad, az év további bulijaiból is tutira kimarad. A szállodai szobaárak nemcsak a divathéten, hanem az Art Basel művészeti vásárkor decemberben és a gasztrofesztivál idején január-februárban is a csillagos égig szöknek. Egy szoba ilyenkor 500 dollártól indul, egy luxus penthouse lakosztály akár 7400 dollárba is kerülhet egy éjszakára. Természetesen a legtöbb első osztályú, vagy ahogy a helyiek hívják "A-listás" hírességet ilyenkor lehet meglesni.

p1110629.JPG

A celebspottingra, vagyis sztárkutatásra tuti tippem nincs, de a világhírű szállodában, a Fountainebleauban azért mindig látni valakit. Anno még James Bond is martinizett itt, természetesen a mixer rázta és nem keverte. Anno Frank Sinatra, nemrég pedig az amerikai elnök, Barack Obama rendezett itt eseményt, de Christina Aguilera is itt ünnepelte egy barátnője leánybúcsúját. Ha arra jársz, érdemes a hátsó medence bárját vagy az étterem színpad melletti asztalait figyelni a címlapgyanús arcokért. 

p1060538.JPG

 

Akit tutira láthatunk az Flipper! A tévésorozatból ismert Flippert lefotózhatjuk, ő ugyanis Miami állandó lakosa. A palackorrú delfin és Lolita az óriáscet naponta többször kápráztatják el a nagyérdeműt papagájok, aligátorok és flamingók társaságában a Miami Seaquariumban. 

p1110743.JPG

A város Little Havana negyedében él Kubán kívül a legnagyobb kubai közösség. A negyed fő utcája a Calle Ocho latin hírességek csillagaival van kikövezve hollywoodi mintára. A latin-amerikai szappanoperák, zenei-, tévés- és filmes élet krémjét nézhetjük itt végig. Van csillaga Julio Iglesiasnak, Thalianak és Gloria Estefannak is.

 

Azt, hogy hírességekkel tudjunk fényképezkedni vagy biztosan lássunk celebeket, egyik utazási iroda sem fogja garantálni, de ha valaki stílusos nyaralásra vágyik és bele szeretne lesni az amerikai sztárokat körülvevő csillogó, de egyáltalán nem elérhetetlen világba, az Miamiban meg fogja találni a számításait. Ha a hurrikán szezont sikerül elkerülnünk, akkor hihetünk a Victoria's Secret fehérnemű bolt kirakatán lévő feliratnak:

"Life is Fabulous! - Az élet nagyszerű!”

Miamiban duplán is.  

  p1050474.JPG

 

Nézd meg a helyszíni videós beszámolót:

Csatlakozz a Facebookon és Instagrammon és Youtube-on, hogy ne maradj le az élő bejelentkezésekről, fotókról, új videókról a világ körül! 

 

 

the_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr3711928493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása