MIAMI: ahova a sztárok nem csak nyaralni járnak 1.

Mi a közös Shakirában, Gloria Estefanban, Ricky Martinban, Enrique Iglesiasban, Lenny Kravitzban és Cherben? Amellett, hogy mindegyik besepert már több zenei díjat, csillogó fogsoruk van, valószínűleg volt már szépészeti beavatkozásuk, mindannyian Miamiban élnek. Legalábbis az év egy részében.

A sztártúra Miamiban 1. részében a Star Island-et járom körbe. A 2. részben Miami Beach-re látogatok. 

p1130281.JPG

A fenti hírességek egyike egy luxus villában él a Biscayne öböl mentén, a másik egy felhőkarcoló apartman komplexumban South Beachen vagy a Downtownban, vagy a Star Island több tízmillió dolláros mega-gigaházának egyikében. A helyi Arany Oldalakban a pontos címek azért egyelőre még nem listázottak, de a Google segítségével számtalan sztár-térkép érhető el. A legtöbbjük ráadásul szemtelenül, szinte "privát-szféra sértően" pontos.  

p1130264.JPG

A sztárokat ugyanaz vonzza Miamiba, mint a turistát: tengerpart, napsütés, jó idő, kiváló kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek. A világ legjobb bárjai, éttermei, beach klubjai és butikjai vannak itt. A zenei élet pezsgő, a város kulturálisan sokszínű. 

p1120272.JPG

A legjobb Miamiban az, hogy a sztárok életének mi is részesei lehetünk, ha elég pénzünk, vagy legalább egy kis szerencsénk van. Akár a házaikba is beleshetünk, csupán egy szervezett hajókirándulásra kell befizetni, amely megkerüli a sztárok szigetét, de akár egy bérelt autóval is behajthatunk és megleshetjük Jennifer Lopezt, ahogy a szemetet viszi ki, láthatjuk Shaquille O'Nealt, ahogy a házi kosárpályáján zsákol, hallhatjuk ahogy Gloria Estefan latin dalokat dúdol vagy éppen kifigyelhetjük, ahogy Matt Damon jógázik a kertjében.

p1130262.JPG

Ehhez persze távcsövek is kellenek, és nem árt, ha jó falmászók vagyunk, hogy a hírességek kerítéseinek a tetejéről leskelődhessünk. A Star Island utcáin autóval végiggurulhatunk, de ha sok időt töltünk egy híresség háza előtt az már területsértésnek és zaklatásnak minősül és könnyen kidobhatnak minket a szigetről.

p1110726.JPG

Az időzítés a legfontosabb. Amikor legutoljára hajóval mentem a Star Island körül, a szépek és gazdagok lakhelye inkább hasonlított egy szellemszigethez. Ekkor döbbentem rá, hogy az ország túloldalán Los Angelesben éppen az Oscar díjakat adják át, így pár napra mindenki a nyugati partra tette át székhelyét. "A betörők ilyenkor tudnak nagyot kaszálni!" - mondja a hajó kapitánya angolul és spanyolul a turistáknak. Majd hozzáteszi, hogy ő is jobban járt volna, ha felcsap rablónak, mert a tíz-húsz-ötven-százmillió dolláros házakban hihetetlen pompa és gazdagság van.

p1210642.JPG

"Látjátok azt a házat a nyúl szoborral és a pálmafa sorral?

Épp eladó és csak 12 millió dollárba kerül. Akit érdekel, nekem szóljon, mert ismerem az ingatlanosát, aki nagy jutalékot fizet ha vevőt szerzek neki!" - folytatja a viccelést az akcentusából érezhetően Kubában született kapitány. A ház egyébként Elizabeth Tayloré volt, az ugró núlszobrot pedig kedves barátja Michael Jackson adta neki, mert valahogy így ugrált egyik férjéről a másikra. 

p1110704.JPG

Miamit annak idején Sylvester Stallone és Madonna tették népszerűvé a sztárok körében, amikor az elsők között költöztek ide. Majd jöttek a latin zene sztárjai, Julio Iglesias és fia Enrique, akik a helyi női szíveket dobogtatták meg és kövezték ki az utat a többi forróvérű művésznek.

p1110720.JPG

Enrique és kedvese Anna Kournikova egyébként Gloria Estefan szomszédságában élnek. Ha a teniszbajnoknak két tojásra van szüksége a piskóta sütéséhez, csak át kell kopognia. Miss Estefan, vagy ahogy a helyiek ismerik, a ritmuskirálynő egy zenés klubbot nyitott, a Mango's Tropical Cafét, ahol minden este latin táncos bulik vannak hajnalig, sőt néha még őt is fel lehet fedezni a bárpult tövében.

p1060084.JPG

 Boris Becker, Billy Joel, Janet Jackson, P.Diddy, Kanye West és a szupermodell Adriana Lima is Miami híres lakosai közé tartozik, de rengeteg sztárnak, például Nicolas Cagenek is van itt nyaralója. Will Smith annyira kedveli Miamit, hogy egyik legnépszerűbb dala is a városról szól. 

A Star Island házai építészetileg nagyon változatosak, akár a Monopoly társasjáték exkluzív kiadását is elkészíthetnék itt. A legtöbb mediterrán stílusú és spanyol hatású rezidencia úszómedencével, pezsgőfürdővel, jacht kikötővel felszerelt. Gloria Estefan pár éve ezt a házat havi 75 ezer dollárért adta ki. Azt nem tudom, hogy ebben a rezsi is benne volt-e. 35 millió dollárért meg is lehet venni a 915 négyzetméteres házat. 

p1050391.JPG

 

Egy átlagos háznak 5-6 hálószobája van, amelyhez legalább ugyanannyi fürdőszoba tartozik. A szórakoztató szoba a legtöbbször az alagsorban van billiárd asztallal, házimozival, flipper gépekkel, némelyiknél még bowling pálya is van. A sztárok szívesen látják vendégül még híresebb barátaikat és a szórakoztatóipar krémjét, akik a privát repülőtérre való érkezés után vízitaxikkal tudnak a legkényelmesebben eljutni a bulira. A partik miatt hatalmas, világos belső tereket terveztek az építészek bárpulttal és sok kanapéval, fotellel és pihenő sarokkal. A hangrendszer a legmodernebb, a zenészek házaiban még stúdió is van.

 

p1210620.JPG

A Star Island mellett van a térség egyik legnagyobb kikötője. Innen indulnak a tengerjáró hajók és ez a kereskedelmi kikötő is. A kilátás nem biztos, hogy a legjobb ha a délnyugati csücskében laksz a szigetnek. Viszont itt lehet járni vagy éppen repülni is a vízen. 

p1210625.JPG

 

Itt lakott Al Capone. A következő lakása habár összkomfortos volt és naponta háromszor kapott enni, de a négyzetméter ára alacsonyabb volt. Pár évet az Alcatraz börtönben pihent. A kilátás ott is a vízre nézett. 

p1110716.JPG

 

Ricky Martin egy amerikai tévéműsorban mutatta meg a palotáját, amelyben a házi stúdiót egy időre kedvesével átalakították pelenkázó szobává. Partnerével és ikreikkel tavaly adták el miami otthonukat, mert az énekes szerepet kapott a Broadway-n New Yorkban és a napi ingázást nem vállaltak be. A 900 négyzetméteres házát közel 11 millió dollárért (2,5 milliárd forint) vették meg.  

p1110730.JPG

Többször hajóztam már körül ezt a szigetet, de nemhogy sztárokat, senkit nem láttam a verandán pihenni. Biztos mindig én időzítettem rosszul. Azért lássuk be, ha ennyi pénze van valakinek ezek az ingatlanok befektetésnek jók lehetnek, viszont ki akarna úgy privát életet élni, hogy közben egy magyar blogger srác próbálja lefotózni őket. A több ezer lelkes látogatóról már nem is beszélve. 

A sztárkeresést folytatom Miamiban, amiről a következő részben fogok írni. Akkor Miami Beachet veszem irányba és a Kis Havana negyedet. A második részt itt találjátok!

Készítettem egy videót Miamiról, íme:

Csatlakozz a Facebookon és Instagrammon, hogy ne maradj le az élő bejelentkezésekről, fotókról, új videókról a világ körül! 

  

the_1.png

Miami Beach-en található az erotikus művészetek múzeuma, amiről korábban már írtam: Ennyi puncit és farkat múzeumban még nem látott.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr858103908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) NEW YORK (6) New York (12) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása