Úszómedence, csúszda és pillangók a világ legjobb repülőterén!

Épphogy csak hazaérkeztem a szingapúri repülőtérről, amikor azt ismét megválasztották (ötödszörre) a világ legjobbikának. Ezt csak megerősíteni tudom én is. Kora hajnalban indult az Emirates gépem Dubai-on keresztül Budapestre, így volt pár órám a reptéren nézelődni. Szerintem ezért a 21 dolog miatt lett idén is a legjobb a Changi: 

img_0671.JPG

 

1. Folyamatosan szól a meditációs zene – akármilyen stresszes is vagy, a nyugis zene jó hatással van rád az átszállásoknál is.A fények nem bántóak a szemednek, nem hideg kék fény, fém és üveg van mindenhol, hanem olyan "nappalis" hangulat, pláne a csúnyácska szőnyeggekel. 

img_0632.JPG

 

2. Mindenhol virágok vannak. Orchidea ligetek és temérdek virág fogad akárhova nézel. Összesen félmillió növény van a három terminálon.

img_0633.JPG

 

3. Vannak ingyenes masszázs székek. Amiért máshol 2-5 eurót fizetsz, az itt ingyenes. Annyira siettem a géphez, hogy azokat nem tudtam már lefotózni. Sajnos nincs belőle annyi, mint ezekből a hangulatos zöld-piros fotelekből. 

img_0668.JPG

 

4. Van ingyen wifi a reptéren, ami még gyors is. Sőt asztali számítógépek is vannak, némelyiknél még scanner is, hogy az útleveledet be tud scannelni egy vízum beszerzéséhez. Ráadásul a kerekesszékes utasokra is gondoltak itt is. 

img_0628.JPG

 

5. Ha megmaradt szingapúri dollárod vagy a környék országainak valutája, akkor azt be tudod dobni egy nagy gépbe, cserébe pedig kuponokat vagy ajándékutalványt kapsz. Így a maradék fillérjeidből tudsz Skype creditet vagy Starbucks kupont vásárolni.

img_0672.JPG

 

6. A biztonsági ellenőrzés a kapuknál van és nem a tranzit zóna előtt. Ha valamit mégsem vihetsz fel magaddal, akkor a posta kioskoknál fel tudod adni izibe. Ilyen lehet egy túlméretes parfüm (nem biztonsági zacsiban) vagy a nagyapától örökölt svájci bicska, amit elfelejtettél a nagy bőröndbe tenni.

img_0634.JPG

7. Ajándék cukorkákkal kenyereznek le az információs pultnál és az útlevél ellenőrzés után is. 

8. Changi Transit Program: ha Singapore Airlines-szal, Air New  Zealand-dal vagy Silk Air-rel repülsz és a Changin csak átszállóban vagy két város között, akkor kaphatsz akár 40 szingapúri dollár értékű vásárlási utalványt, amit az üzletekben, éttermekben vagy a business váróban tudsz elkölteni. Tehát fizetnek neked azért, hogy itt szállj át! 

img_0635.JPG

9. Van egy hatalmas csúszda a reptér egyik terminálján, amit bárki használhat. Ez nem a tranzitban van, hanem még előtte. Mivel nem erről a terminálról indult a gépem, ezt nem tudtam most kipróbálni. 

terminal_3_slide_t3.jpg

 

10. Vízililiom és napraforgó kert van az 1-es terminálon. Habár napközben nagy a pára, de ide azért érdemes kijönni.

terminal_2_transit_sunflower_garden.jpg

11. A kaktuszkert mellett a kedvenc koktélodat is megihatod.

terminal_1_transit_cactus_garden.jpg

 

12. Itt található a világ első reptéri pillangó kertje, több mint ezer repülő szépséggel. 

terminal_2_transit_orchid_garden_koi_pond.jpg

 

13. Közösségi média központ, ahol te is lehetsz sztár – időtöltésnek ez nagyon jó. Csak állsz a kütyü előtt és életre kelnek a rajzfilm figurák.

img_0669.JPG

 

14. Sok helyen van játszótér és gyereksarok, ahol a kölyköket lefoglalják, adnak ceruzát és papírt is.

woodblock_rubbing_stations_top_view.jpg

 

15. Ha nagyon hosszú a csatlakozás, akkor a reptéri tranzit hotelben is eltölthetsz pár órát. Itt még konditerem is van. De akár csak egy zuhanyra is beugorhatsz. Ha csak ledőlnél egy picikét, akkor a konnektorral ellátott pihenő ágyakat ingyen használhatod!

terminal_3_transit_snooze_lounge_1.jpg

 

16. Rengeteg művészeti installáció van a reptéren, a kedvencem a kinetikus eső még a becsekkolás előtt. Több száz rézes csepp táncol zenére.

img_0625.JPG

 

17. A járatok indulása előtt általában 2-3 órával nyitnak ki a légitársasági check-in pultok. Itt viszont lehetőség van korai becsekkoláshoz is az arra kijelölt helyen, így tovább élvezheted a repülőtér nyújtotta látnivalókat. Na meg persze, több pénzt költesz a reptéren.

check-in_early_to_make_the_most_of_your_changi.jpg

 

18. Van egy moziterem, ahol ingyen nézhetsz filmeket.

terminal_3_transit_movie_theatre_interior.jpg

 

19. A mozizás mellett pedig Xbox és Playstation is a rendelkezésedre áll. De a legújabb videóklippeket is nézheted a multimédia fotelekből.

terminal_2_transit_xperience_zone.jpg

 

20. Ingyenes szingapúri városnézést biztosítanak az átszálló utasoknak. Igen, tényleg! Két különböző 2,5 órás buszos kirándulásra lehet jelentkezni rövid fotómegállókkal azoknak, akiknek legalább 5,5 órás az átszállási ideje. Az egyik programon a városállam örökségét nézik meg, a másikon pedig a modern városrészt. Naponta többször is indulnak ezek a programok.  Részletek 

img_9538.JPG

A kivilágított városról és az éppen aktuális fény fesztiválról már korábban írtam. 

21. A legeslegjobb pedig az, hogy 3500 Ft-ért bárki használhatja az úszódmedencét a tranzitban. Pálmafák szegélyezik a jacuzzit és a napágyakat, nézheted a repülőket és utána kényelmesen le is tudsz zuhanyozni, így frissen indulsz útnak hazafelé.

img_0667.JPG

Megjegyzés: ne higgy az információs pultnak, ahol azt mondják, hogy este 11-kor zár a medence. Én akkor kérdeztem rá és nagyon elszomorodtam, aztán gondoltam kívülről megnézem és a helyszínen kiderült, hogy 11:30-ig lehet úszni és csak éjfélkor zárják be. Úgyhogy ugrottam egy gyors fejest. Nézd meg a videót!

A Changi egy olyan repülőtér, ahova örömmel mész ki pár órával korábban. Arra persze figyelj, hogy ha mindent végig akarsz nézni, akkor a terminálok között vonatoznod kell. Viszont akármennyi érdekes dolog is van a repülőtéren, inkább azt tanácsolom, hogy Szingapúrban nézelődj, akár az ingyenes városnézésen is, és csak ha nincs időd kimenni a városba, akkor járd be a repülőteret. Ha későn indul a géped, akkor pedig az úszómedencét ne hagyd ki, de vigyázz, mert éjfélkor bezár.   

img_0635.JPG

A lebjobb repülőtér díjat 13,8 millió kérdőív értékelése után ítélték oda a Changinak, amit 2016. július és 2017. február között végeztek. Vizsgálták a check-int, érkezést, átszállást, vásárlást, biztonság, útlevél ellenőrzés és a belső tereket.

A tíz legjobb repülőtér 2017-ben:

1. Changi Airport Szingapúr

2. Tokyo International Airport (Haneda)

3. Incheon International Airport (Szöul, Dél-Korea)

4. Munich Airport (München)

5. Hong Kong International Airport

6. Hamad International Airport (Doha, Katar)

7. Central Japan International Airport

8. Zurich Airport (Zürich, Svájc)

9. London Heathrow Airport

10. Frankfurt Airport

 

A frankfurti repülőtérről már készítettem egy videót. Akkor volt annyi időm, hogy kiugorjak a városba. A videós beszámolót itt találod:

 

Ne maradj le a többi élményről se! Nézd meg milyen volt az Air China járatán utazni a business osztályon Pekingbe és néhány praktikus tanácsot is találsz, hogyan éld túl a turista osztályt! Az isztambuli repülőtéren a szuperjó lounge miatt késtem le majdnem a gépem!

Iratkozz fel a Facebookon és a Youtube-on is! 

the_1.png

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr5912340865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) NEW YORK (6) New York (12) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása