New York után irány Zalakaros! Egy nagyvárosi fiú esete a vidéki wellnessben

Városi fiúként ritkán volt lehetőségem a vidéki élet gyönyöreit megtapasztalni. Pláne nem télen. Ezen most változtattam. A téli pihenés mellett, a helyi ízek és élmények is fontos szerepet kaptak.

p1300413.JPG

dji_0078.JPGA nyári balatoni nagymamázások mellett nem sok időt töltöttem Budapesten kívül. Zalakarosról is egy olyan kép élt bennem, hogy oda járnak a reumás panaszokat kezelni a nyugdíjas nénik és bácsik. Nem vonzott a termálfürdő sem. Hogy megcáfoljam a saját előítéletemet, örömmel látogattam el a zalai városba télvíz idején, ahol két éjszakát töltöttem a Hotel Aphroditében.

A sok külföldi utazás után jó volt lenyugodni egy hétvégére. Eddig azt hittem, hogy csak a pörgős helyeket élvezem, de kiderült, hogy én sem maradok örökifjú és egy csendes, nyugis laza hétvége is tud olyan élményáradatot és feltöltődést okozni, mint egy new york-i csatangolás. Mindegyiket a helyén kell kezelni persze.

Szubjektív kritika a hétvégéről: 

A szoba

Tágas, levegős és világos. Az ajtók és ablakok nyithatók, van erkély. Ez a sok amerikai hotel nyithatatlan ablakai miatt külön említést érdemel. A körágy (!) kényelmes volt a nagyon puha ágyneműjével. Olyan érzés volt ebben, a számomra nem szokványos puha garnitúrában aludni, mintha egy hatalmas plüssmaci karjaiban lennék.  

img_8127.JPG

 

A szobában van egy nagy tévé, amit az ágyból, a fotelből és a szobában található pezsgőfürdőből is lehet nézni. Igen, van egy jacuzzi a szobában. Elsőre olyan 80-as évek német felnőttfilm korszakot idéz, de ahogy a buborékok elkezdenek csiklandozni a kádban, már nem foglalkozol azokkal a jelenetekkel, amiket utoljára kamaszként láttál a Tutti Fruttiban. Ha pedig pont arra a nosztalgiára vágysz, akkor ezt a szobát neked találták ki!

 

img_8100.JPG

Zuhanyozni persze a jó méretű fürdőszobában is lehet, gyorsan és kényelmesen, de hát ott még sincs tévékészülék... Néha bizony érdemes lelassulni és az általános hétköznapi szokásainkat legalább ilyenkor átalakítani. Vegyünk egy nagy habos fürdőt, pattintsunk fel egy üveg bort és elvezzük a vidéki csendet. Érdemes előre egy adag fürdősót magunkkal vinni, mert az nem volt a szobában.

A szobáról készítettem egy bemutató videót: 

 

A minibárban sportszelet, víz és borok. Egy üveg vizet akár ingyenesen is elfogyaszthatsz, ha valamit megosztasz a hotelről a közösségi médiában. Az ilyen gesztusok tetszenek nekem. Ötletes és költséghatékony marketingeszköz a szálloda részéről.

 img_8107.JPG

A wellness

A szállodának van egy kellemes, de nem óriási wellness részlege is. Ha nem akarsz a zalakarosi nagyfürdőbe menni, akkor ez remek lesz. Oké, nincs annyi medence és szolgáltatás, mint pár száz méterre, de nem is kell kifizetned a fürdőbelépőt. Nyáron szabadtéri medence és egy nagy kert is adott a napozásra. Jacuzzi, szauna, gőz és hidromasszázsos medencék vannak, pihenő részekkel. Víz és tea egész nap rendelkezésre áll a szamovárból. A helyszínen befizetett masszázs kellemes volt és töredékébe került, mint egy külföldi szállodában. Itt lehet még a hangulaton kicsit javítani gyertyákkal és egyéb kiegészítőkkel. Mindenesetre a célját elérte a gyömöszölés, mert frissen indultam haza.

img_8149.JPG

Tipp: a kicsekkolás reggelén (ha ez vasárnapra esik) érdemes még egyet medencézni és késői kicsekkolást intézni, mert akkor kevesebben lesznek a wellness részlegen.

 

Az ételek

Reggeli és vacsora van a hotel éttermében. Szezonban ebéd is talán. Igen széles választékkal szépen szervírozott tálakkal fogadják a vendéget. Volt egy apró látványkonyha is palacsintával és klasszikus fánkkal. A legszuperebb az volt, hogy hazai ízeket ettem. A zalai konyha nagyon finom.

Gyerekkorom tejbegrízét reggeliztem, ami kakaóval volt megszórva. Ez egy szuper időutazás volt számomra. Nem is gondoltam, hogy ilyen apró dolgok milyen jó hangulatba tudnak emelni. Az ételek többsége a szomszédos Garabonciás farmról érkezik. Az organikus farmra előző nap én is ellátogattam.

Körbekanalazod vagy összekevered?

img_7801.JPG

A farm

A disznók, tyúkok, nyulak, tehenek és mangalicák között járkálni olyan volt, mintha egy szafarira mennék. Bizony, a városi embernek, akár a tehénfejés is lehet extrém kaland. A farmon láttam, ahogy a kutyák bekergetik a teheneket az istállóba, aztán a fejőgépre állnak. Épp egy újszölött báránnyal is találkoztam, aztán lovagolni is volt lehetőség. 

A reggelinél tudtam, hogy a tej a pohárban Judit vagy Gizi tehenektől van, a rántottát a reggeli friss tojásokból készítették. A farmról az asztalra. Ezeket érdemes lenne jobban jelezni a büfé asztalnál, mert az organikus ételek így még jobban csúsznak le.

A farmon van egy történelmi emlékpark a hét vezér témakörben. Itt nyáron lovagi tornákat is tartanak, ráadásul lovaskocsival is el lehet ide jönni. A gyerekeknek ez egy jópofa program lehet a fürdés előtt.

 

Kirándulás

A Kis Balaton kötelező kiránduló program. Télen mesebeli a hangulat, nyáron pedig minden zöld. Az autót hagyd a parkolóban és sétálj át a fahídon. Nádasok, hattyúk és kilátótornyok várnak. A kirándulást a Kányavári szigetre időzítsd naplemente idejére és a nemzeti park egy teljesen új arcát fogod megismerni.

A kápolnapusztai bivalyrezervátum is jó egy megállónak, bár azt most kihagytam. Viszont az idilli falvakon áthaladni is élmény volt. És hát a Balaton sincs messze.  

A hotel szomszédságában található a No Sugar cafe & bar, ahova érdemes egy kávéra és isteni süteményre betérni, de a termálfürdő melletti park és kerékpár út is egy sétára kellemes lesz, de akár az egyik nagyobb hotel bárjába is be tudsz térni egy pohár borra, ha szombat este pörgésre vágysz.

p1300435.JPG

Azt nem mondom, hogy Zalakaros lesz New York után az új kedvencem, viszont azt be kell látnom, hogy a nagyvárosból jó volt messze szaladni és más léptékkel élni, akár csak egy hétvégére is. 

 

Disclaimer: Az Aphrodite Hotel vendége voltam ezen a hétvégén. A beszámoló nem fizetett hirdetés és a saját élményeim, tapasztalataim alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr8313890074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) budapest (3) Budapest (11) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása