A tengerjáró hajókon a nap 20 órájában tudunk enni, a szobaszervíznek köszönhetően akár 24 órán át is.
A svédasztalos éttermektől, a tányérszervízeséig, a büfétől a kávézóig rengeteg opciónk van, hogy felszedjünk néhány extra kilót. Sokan a mértéktelen zabálás miatt választják ezeket a hajókat és az étkezéseknél a tányérjukra többet szednek, mint amennyit képesek megenni. A felesleget utána a hajótársaságok kidobják.
Túl sok ételszemét keletkezik miközben több millióan alultápláltak vagy éppen éheznek. Az egyik hajótársaság egy olasz ételbanknak adja a megmaradt (de nem megcsócsált) élelmiszereket, van ahol az újrafelhasználható szemetet adják oda alapítványoknak, amelyek azokat értékesítni tudják.
Van ahol kisebb adagokat raknak ki és olyan is, ahol nem mi szedünk a tányérunkra, hanme adják, így talán kevesebb felesleg keletkezik. Azt hiszem a megoldás a mi kezünkben is ott van: annyit vegyünk a tányérunkra, amennyit meg tudunk enni. Bár felmerül az is, hogy a hajótársaságoknak jobban kell számolnia azzal, hogy miből mennyi fog fogyni, hiszen hiába nem esszük meg az ételt ha azt ekészítették és csak a kukába tudják utána kidobni...
Na de tényleg ennyit szedünk a tányérunkra? Mérték nélkül zabálunk?
Az RTL Klub Reggeli műsorában erről és a tengeri hajózásról is beszélgettünk Kis Ramónával és Fehér Tibivel.
Az adást itt tudjátok visszanézni:
Ebben a pár éve készült videóban a Costa Fortuna hajó konyháját jártam be:
Hajós témában sok videót készítettem már és voltak élő bejelentkezések a hajók fedélzetéről is. Ezen a Youtube playlisten végig nézhetitek a videókat:
Ne maradj le a többi hajós élményről se! Iratkozz fel a Facebookon, Youtubeon és Instagramon is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.