Berlin két keréken

Kiez túra Kreuzbergben és Neukölnben, Berlin két legizgalmasabb negyedében két keréken. Kitérés az egykori reptérre a Tempelhoffra.Videós beszámoló Európa legkúlabb városából!

A videó szövege:

Kreuzberg és Neuköln az utóbbi évek két legizgalmasabb negyede Berlinben. A városlátogatás során érdemes egy-egy napot itt is eltölteni, megnézni az überkúl és alternatív attrakciókat, amelyek nem tartoznak a fő látnivalók közé. Berlin tele van apró egyedülálló, autentikus multikulturális negyedekkel, amelyeket a helyiek KIEZ-nek hívnak.

Fedezzük fel, hogy miért rajonganak a helyiek, mi teszi Berlint olyan különlegesen egyedivé. Ha mindezt biciklivel tesszük, a vádlink is erősödik és még a környezet is hálás lesz.

Biciklit sok helyen bérelhetünk a városban, már 10 eurótól naponta, de egy idegenvezetővel is nekivághatunk egy KIEZ felfedezéséhez. Engem, Martin a Finding Berlin Tours tulajdonosa vezetett a tekerésben.

 

Kreuzberg és Neuköln egykoron két részből állt, ma ezek Berlin legfiatalabb negyedei. A németek mellett törökök, arabok és vietnamiak változtatják még egyedibbé a környéket. Diákok, művészek és kreatív figurák élnek és dolgoznak az apró bárok és döneresek, utcai galériák, underground klubbok és elhagyatott romos telepek között.

A berlini nagy múzeumok mellett művészet itt is van, csak néha nehéz észrevenni, pláne ha egy utcatábla tetején, egy apró jógázó parafadugó szoborról van szó.  

A különleges túra olyan helyekre is elvisz, amelyeket még nem találunk úti könyvekben. A folyóba épült úszómedence a helyiek egyik kedvence, ahogy a retró fotókabin is.

Továbbgurulva olyan érzésem van, mintha nem is egy világvárosban, hanem egy faluban és annak zegzugos kis utcáiban lennénk. Az egykori vasútállomás helyén ma egy nyüzsgő játszótér van, mellette pedig egy hangulatos híd, ahol a helyiekkel együtt egy ital erejéig mi is megpihenünk.

A Tempelhoffra, amely már egy másik KIEZ, húsz perc tekerés után érünk. Repülőkből akad még egy-kettő, de csak dísznek,a hangárban bulikat és divatbemutatókat tartanak, van akinek itt van  fűszerkertje, de még extrém mini golfozni is lehet.

Köszönet a Német Turisztikai Hivatalnak a segítségért. 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr188115400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása