Seewoosagur Ramgoolam - landolás az édenkertben Mauritiuson

Milánóból Port Louisba az Air Mauritius repített. Az olasz repülőtéren első osztályú kiszolgálást kaptam, kézről kézre adtak, a  business lounge-ban még pezsgőztem is. A turista osztályra szólt a jegyem, de bíztam abban, hogy upgradelnek egy jobb osztályra, hogy arról tudjak beszámolni milyen is az utazási élmény luxuskivitelben.

Mauritius 007 photo2

Az upgrade nem jött össze, csupán egy vészkijárat melletti ülés sok hellyel a lábnak. A repülő belseje világos, a légiutas kísérők kedvesek. A PR szöveg szerint az ember már a repülőn úgy érzi mintha a paradicsomban járna. Ezt egy barokkos túlzásnak gondolom, mert tizenórányi repülés nehezen hasonlítható az édenkerthez, de azért a mosolygós stewardessek és a filmek a kis privát monitoromon mindent megtettek, hogy gyorsabban múljon az idő.

  Air-Mauritius photo4 kep2

A turista osztályon az ételek rendben voltak, gourmet-nak nem mondható, de ilyet nem is vár el a gyakorta utazó. A fapados járatok és tíz eurós szendvicsek után a modern utazó nagyra tudja értékelni, amikor nem kell külön fizetnie az étkezésért, ráadásul még alkoholos ital is jár a menühöz és kólából sem egy pohárkányit kaptam, hanem egy egész üveggel. Apró örömök.

Mauritius 012 photo6

Az út felénél miután lekapcsolták a fő fényeket az egyik vezető kísérő a business osztályra vitt át és egy kávéra-süteményre invitált. Félve mentem, mert tudtam, hogy nagy lesz a kontraszt ha egyszer majd “haza” kell mennem az economy-ra. Benyomtam a sütit, vízszintesbe helyeztem a széket, feltettem a zajmentes fülhallgatót és elaludtam. Tudatosan befelé fordultam, hátha nem mernek felébreszteni majd és hajnalig itt maradhatok magzatpózban. Fél óra csicsi után azonban egy kedves, de határozott kéz ébresztett, hogy itt az ideje hátramenni.

photo3 photo

Visszamásztam, szememben könnycseppek gyűltek, de azért a turistán is jót aludtam és reggel már a Sir Seewoosagur Ramgoolam Nemzetközi Repülőtéren ébredtem és készen álltam az Édenkert felfedezéséhez.

  Mauritius 010 Mauritius 018    Mauritius 019

10 szösszenet, amit érdemes tudnod az Air Mauritiusról:

1. Hatodszorra nyerte el idén az Indiai-óceán vezető légitársasága címet

2. Párizsból napi 2 közvetlen járat, további járatok Genfből, Frankfurtból, Münchenből, Milánóból és Londonból

3. Nászutas kedvezmény: menyasszony árából 20% kedvezmény + a násznépet is szívesen várják.

4. Fiatal flotta, a tengerentúli járatokat AIRBUS A340-300 géptípusokkal repüli

5. Már a repülő belső kialakítása is a sziget atmoszféráját nyújtja: „An Island in the sky” (Sziget a levegőben),”Soul of Mauritius” (Mauritius lelke)

6. Magas szintű légi- és földi utas kiszolgálás

7. A fedélzeti szórakoztatás magas szintű: gazdag audio- és videó választékkal, minden ülés háttámláján beépített képernyő (a turista osztályon is!), minden utas sztereó fülhallgatót kap

8. Finomabbnál finomabb étel és ital kínálattal

9. Nagy létszámú csoportokat is rugalmasan tudnak kezelni!

10. A légitársaság logo-jában jelkép a kizárólag a szigeten honos vörös farkú trópusi madár. (x)

További információ a légitársaságról a Tensi Aviation oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr98102172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) budapest (3) Budapest (11) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása