Bizarr elnöki kegyelem a pulykáknak

Van Amerikában egy kedvesen bizarr hagyomány. Az USA elnöke minden évben Hálaadás előtt megkegyelmez egy pulykának. Idén Tater és Tot voltak a szerencsések, akik így nem kerültek az ünnepi asztalra. Durva nagypapás viccből viszont annál több volt a terítéken. 

p112316ck-0208.jpgWhite House Photo / Chuck Kennedy

Igen, jól olvastad, egy szárnyas pulykának. Az amerikaiak ugyanis ilyenkor többmillió pulykát tömnek meg mindenféle finomsággal és dobnak be a sütőbe, majd fogyasztanak el a családi asztalnál.

A vicces szokást 1947 óta tartják, amikor a Nemzeti Pulyka Szövetség (hmmm...) egy madarat mutatott be az elnöknek bocsánatért esedezve. Pár éve nem egy, hanem két madár kerül felmentésre. Az idei két tokás szárnyas, Tater és Tot a Virginia Tech Egyetem Állat és Szárnyas Tudományok (ez nem kamu, tényleg van ilyen!) tanszékére kerül.  

tot_920.jpgTot-tal egy napon születtünk és mindketten szeretjük Justin Timberlake "Can't Stop The Feeling" számát. 

tater_920.jpgTater az ikertesó, aki 20 kilós és kedveli a kukacokat nassolni. Ő inkább Megan Trainort hallgat. 

 

Obama az elmúlt 8 évben több, mint egy tucat madarat mentett fel. Eleinte nem kedvelte a Hálaadás vacsi előtti cirkuszt, de mára egész jól belejött a felmentésekbe. Buta szóviccekkel készül a stábja, bár szerintem sok poént ő talált ki. Két éve a lányai forgatták is a szemüket miközben a daddy vicceket hallgatták.

"Malia és Sasha egyébként hálásak, hogy ez az utolsó pulyka kegyelmem. Azt még nem árultam el nekik,hogy ezt a hagyományt ezentúl is minden évben meg fogjuk tartani. Kamerák nélkül. Csak mi.  Nem fogom félbeszakítani ezt a pulykás szokást."  

Idén, mivel ez az utolsó ilyen hősi feladata az USA elnökének, még durvább viccek születtek: 

"Hatalmas megtiszteltetés számomra - valójában csak megtisztelő, igazából mondjuk azt, hogy ez a munkám - hogy ma délután kegyelmet adjak. Hadd ragadjam meg a pillanatot, hogy elismerjem azokat a bátor pulykákat, akik nem voltak ilyen szerencsések és nem tudtak a "mártásvonaton" a szabadság felé zakatolni és akik sorsukat bátorsággal áldozzák fel és akik bebizonyították, hogy valójában nem is olyan csirkék." 

Obama csak úgy sziporkázott. Az angol szóvicceket nehéz átültetni magyarra, ha van jobb fordításotok a kommenteben jöhetnek!

"Holnap lesz az év egyik legjobb napja amerikainak lenni ... De a holnapi az év egyik legrosszabb napja a pulykáknak. Ők nem élvezik ezt az ünnepet annyira."

Volt köszönetnyilvánítás az elmúlt évekért és persze egy kis politika is asztalra került:

"Biztosítanunk kell, hogy mindenkinek jut ennivaló Hálaadáskor - a pulykákat leszámítva persze, mert ők már teletömték magukat." 

A beszéd egészben itt nézhető végig: 

 

Kiket mentett fel Obama az elmúlt években: 

2009: Courage (jelentése Bátorság) és Carolina - a két lánya kérésére mentett fel két madarat, így új hagyományt kezdtek

2010: Apple és Cider - őket Mount Vernonba küldték, az USA első elnökének otthonába 

2011: Peace és Liberty (Béke és Szabadság) 

2012: Cobbler és Gobbler -  első alkalommal szavazhattunk a Facebookon, hogy ki legen az ország pulykája

2013: Caramel és Popcorn

2014: Mac és Cheese (Makaróni és Sajt)

2015: Honest (Őszinte) és Abe  - hím ikerpulykák

2016: Tater és Tot

turkeypardon_2015.jpegWhite House Photo / Pete Souza

Forrás: whitehouse.gov 

Washington DC-t, ahol a pulyka kegyelem is van nagyon kedvelem. A városról írtam egy beszámolót, hogy miket érdemes megnézni ha épp arra jártok.
Az USA elnökválasztás eredményéről pedig ebben a bejegyzésben írtam szubjektív véleményt.
Csatlakozz a Facebookon és Instagrammon, hogy ne maradj le az élő bejelentkezésekről, fotókról, új videókról a világ körül! 

  

the_1.png
Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr2611994318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása