New Trump City
New Trump City - Kemény reggelre ébredt ma az USA és a világ. Trump megnyerte az elnökválasztást annak ellenére, hogy Clintonra többen szavaztak (!) Az amerikai elnökválasztási rendszer azonban, a nép akaratát az őket képviselő elektori kollégiummal dönti el. Ezért voltak fontosak a libikóka államok, ahol sok az elektori szavazat.

 

p1000093.JPG

A felek gratuláltak egymásnak. Hillary nemrég mondott egy lelkesítő beszédet, akit Obama követett a Fehér Ház rózakertjéből. Azt mondta, hogy akármilyen ellenérzései is vannak az új elnökkel, legjobb tudása szerint fogja átadni az ország kulcsát (és a nukleáris kódokat), mert ez egy amerikai demokratikus hagyomány.
 
Végig kísértem az idei kampányt. Sokat voltam az USA-ban, ahol néztem a beszédeket, olvastam a cikkeket. Beszélgettem helyiekkel, ráaásul sok magyar barátom él Amerikában, akik kampányolását követtem itt a Facebookon. Átláttam a két különböző oldal retorikáját, értettem mit, miért, kinek és hogyan mondanak. Azonban nem hittem, hogy ez az eredmény előfordulhat. Az eszemmel is figyeltem a küzdelmet, nem csak a szívemre hagyatkoztam.
 
Az USA az egyik kedvenc országom, nagyra tartottam mindig a nyitottságot és szabadságot, amit képvisel. Bízom benne, hogy a következő 4 évben nem fogok csalódni benne.
 
Az amerikai barátaimnak erőt és szeretetet küldök. Ami miatt talán elmentetek, remélem nem fog utolérni. Tudjuk hogy ez nem a "Ti hibátok", ne is gondoljatok erre. Ahogy Donald, Hillary és Barack is mondta most az a cél, hogy az ország együtt legyen. Ehhez sok sikert mindenkinek!
 
 
Márai Sándor szerint Amerika nagyságának titka "a tolerancia és befogadás készsége...A Kizáró, az Elkülönülő, a Fajvédő mindig elsorvad. Csak az tud élni és nagy lenni, aki be tudja fogadni a világot."
 

 

img_0214.JPGNem a Fehér Házban készült a kép, hanem a mellette lévő szuvenír boltban. Nem szeretnék amerikai elnök lenni! 

the_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr1411945843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.11.10. 09:34:47

Amerikai elnökválasztás

Két rossz közül új elnököt
Választott tegnap az USA,
S tátogsz, mint egy partra lökött
Pettyes és/vagy fehér busa.

Kabaré ez, vagy csak dráma?
A nagydumás fehér fétis
Így kenterbe verte máma
Szerencsétlen Clintonnét is?

Eredménytől bambán állasz,
Sajtó zagyvál havat-hetet…
Hogyha Donald Trump a válasz,
Kérdés vajon mi lehetett?!

„Tippelnék: ’Ki igazította útba a Macauley Culkint a Home Alone 2 szálloda jelenetében?’” /F. Péter, a költő humán végzettségű mérnökkollégája/

„Na, költő polgártárs, álljunk meg egy szóra! Nem az a kérdés, hogy mi lehetett a kérdés, hanem az, hogy pettyes busa (Hypophthalmichthys nobilis) és/vagy fehér busa (Hypophthalmichthys molitrix) lett-e otromba módon partra lökve?! A magyar horgásztársadalom és a környezetvédők széles köre nevében mielőbbi választ követelek!” /Áder János, köztársasági elnök/

„A kérdés így szólt: ’Na, ki a király?!’ A válasz én vagyok!” /Donald John Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke/

„Vagy így: ’Hogy mondod amerikaiul az Adu Donáld nevet?” /Ász Ányos, nemzetközi kártyanagymester/

„Azt hiszem, hogy lemondok a Donald névről és illegalitásba vonulok! Inkognitóban négy évre elmegyek inkább toalett kacsának!” /Donald kacsa/

„Hillary is not hilarious today. She’s crying in the chapel.” /Bill Clinton, Clintonné férje/

„A világpolitikából kiábrándult költő e versében is szembemegy a tömegigénytelenséggel, és önfeledten rácsodálkozó rezignációval ás mélyre a semminél is lényegtelenebb válaszokat provokáló kérdésfeltevők pszichopatanyomaiban. A partra vetett hal sokatmondó némaságának a bulvársajtó zajos semmitmondásával való szembeállítása lélektanilag egy már-már freud-i Frady bravúr. A rossz válaszra keresett kérdés lezáratlan piedesztálra helyezése olyan filozofikus magasságokba emeli a művet, ahol az odamerészkedők egy szívvel légszomjazzák a soha el nem érhető igazságot.” /Ideoda Edéné Idei Ida, a Patára Fagyott Lókönnyek c. irodalmi folyóirat művészeti vezetője/

„Jaj, ha szenyor Dump visszatoloncol minket Mexikóba, akkor ki fogja feltakarítani azt a rengeteg szélfútta választási plakátszemetet az utcákról, amigos?!” /Juan Pablo Esperanza, bevándorló közmunkás/

„Mikor kiderült, hogy amit a tévében látok, az nem az Észbontók című vetélkedő döntője, hanem elnöki vita, akkor fogtam a készüléket és belehajítottam a Napba.” /Chuck Norris/

„Old Trump Donald had a charm
E-I-E-I-O
And on his charm he had some votes
E-I-E-I-O
With a vote-vote here,
And a vote-vote there,
Here a vote, there a vote,
Everywhere a vote-vote,
Old Trump Donald had a charm
E-I-E-I-O”
/amerikai népdal/

„Frady Endre, az elmemarketinges agymosás neoprimitív szellemi hullaszagot árasztó vámszedője és degenerátora ismét megvadult mamutcsordaként dübörgött keresztül a költészet porcelánboltján! A témaválasztás kivételesen elfogadható, és ennél fogva a verset is annak lehetne nevezni, ha el tudnánk tekinteni magától a verstől, illetve az annak szánt zavaros trump-i szóöntettől. Anyám szerint most ki fog törni a III. világháború, de talán annyira mégsem rossz ez a vers, hogy önvédelemből el kellene miatta pusztítanunk önmagunkat. Annyi jó mégis csak van benne, hogy nincs negyedik versszaka. Hála Istennek! Halleluja!” /Puzsér Róbert, kritikus/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/11/amerikai-elnokvalasztas.html

E.Katolnai 2016.11.10. 09:52:58

Mikor kitört az orosz-ukrán balhé a Gallup és a Daily News által megkérdezett amerikaiak 70% akart háborúzni az oroszokkal Ukrajna miatt. Ebből 60% azt sem tudta, h Ukrajna melyik kontinensen van, kik a szomszédai és mindössze 10% tudta fővárosa nevét.
Egy korábbi középiskolai felmérésben a diákok 30% nem tudta pontosan, h az I. vagy a II. világháború volt előbb ... azt ellenben mind tudta, h milyen méretü bugyogót visel madonna, beyonce meg a többi hollywoody szajha.
Jó magam is sokat utazgattam, sok országban laktam, de olyan hülyékkel, mint az amerikaiak ritkán találkoztam (négerekkel-arabokkal vannak egy szellemi szinten és sajna a fehér amerikai szégyen a fehér fajra)
Szóval vigyázz a nagy barátkozásra, féltsed a seggedet, mert valamelyik ostoba barom amerikai hátúlról csajnak néz és úgy beakaszt neked, h egy darabig biztos nem utazgatsz utána!

Leylandi 2016.11.10. 12:10:28

"Amerika nagyságának titka "a tolerancia és befogadás készsége..."

Ez így is van! Ezért tűrnek meg ott kioktató kinyilatkoztatásaid ellenére még téged is, aki - egy olyan országból jőve, amely 70-80 éve még nyíltan náci volt - gyakorlatilag lehülyézted a demokratikus választás útján ott kinyilvánított NÉPakaratot.
Ne te akard már elmagyarázni nekik, hogy az ő választási rendszerük nem is demokratikus... Több tiszteletet az amerikai népnek!!!
Az otthonról hozott beidegződéseket meg már ideje lenne elfelejteni. Már ha a TOLERANCIA szó jelentését érted.
Ha nem, segítségül itt van, olvasgasd:
hu.wikipedia.org/wiki/Tolerancia
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása