Életem egyik legjobb túrós rétesét Manhattanben az Upper East Side-on ettem. Ropogós, tűzforró, friss túróval és tejszínhabbal. Tíz dollárért darabja. Nem azért volt a legjobb, mert hónapok óta nem ettem magyar ételt, sőt csupán pár napja voltam Amerikában, amikor arrafelé vettem az utat. Lehetséges, hogy New Yorkban jobban készítik a tradíciós magyar rétest, mint az eddigi kedvenc helyemen a Vásárcsarnokban?
A volt Andre's Café, amit ma Budapest Café & Restaurant -nak hívnak egy aprócska étterem a 85. utca és a 2. sugárút találkozásánál. Néhány magyar tájkép és Budapesti giccs fotó a falon, furcsa new yorki magyaros hangulat, a háttérben Demjén Rózsi szólt és foci relikviák mindenhol. Puskás és az aranycsapat szelleme lengte be a helyet.
A pultban sütik garmadája, a menün magyar ízek. Egy amerikai baráti pár suhant be amíg ott voltam, senki más. Nem tudom, hogy ők a magyar ízek miatt jöttek vagy csak egy hangulatos európai kávézót kerestek. Honvágyat érző new yorki magyaroknak kötelező hely!
Disclaimer: Van egy másik magyar kávézó New Yorkban, a Hungarian Pastry Shop, ami a Columbia Egyetem környékén van Harlem felé az Upper West Side-on. Ott még nem ettem, de busszal gyakran elmegyek a terasz előtt. Megjelent egy felhívás a Columbia diákja között, hogy a Tindr randidat ne ebbe a kávézóba vidd, mert így a diákok nem tudnak ott tanulni, mert hallgatniuk kell a béna randis beszélgetéseket. Tényleg? Hallgatni kell?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.