Robert de Niro nem akar Svájcba utazni

F*ck you - mondta a hollywoodi színész Roger Federernek a svájci turisztikai reklámban.

Ha lassan is, de már nyitnak az országok. Hova mehetünk? Hova menjünk? Hova invitálnak egyáltalán? A verseny az úticélok között fokozatosan erősödik. Melyik ország vagy desztináció fog kiemelkedni a szezon elején? Kire fognak emlékezni, amikor el kell dönteni, hogy hova utazzunk? Svájc nagy dobással készült. 

2_3.png

Svájc nem bízza a véletlenre, igazi nagyágyúkat szerződtetett le új videós turisztikai kampányában.

A videóban Roger Federer, svájci tenisz sztárt hívja telefonon haverja, Bob a New york-i otthonából. Bob, nem más, mint Robert de Niro. Federer egy filmtervet küldött De Nironak, ami tele volt svájci hangulatképekkel és a kötelező jódlizással.

De az amerikai színésznek ezek nem tetszenek. Nem látja benne a feszültséget, a drámát. Az sem hatja meg különösebben, ahogy az alpesi chalet erkélyén a videóhívásban Federer lelkesen mutatja a Matterhorn panorámáját (ez a Toblerone csoki jelképe). 

1_2.png

A párbeszéd valahogy így zajlik:

Robert De Niro: Nézd meg hol vagy Roger! Ott vannak a hegyek, a sípályák, a hangulatos kis városok, zöld völgyek. De nincs dráma!  A színésznek konfliktusra, veszélyre van szüksége a filmekben, de Svájc szimplán túl tökéletes.

Roger Federer: Igen, azt hiszem igazad van!

De Niro: Erről beszélek. Ti svájciak túl kedvesek vagytok. [Federer ekkor a teniszlabdával összetör valamit, de nyugodt marad.]  Látod, most is azt kellett volna mondanod, hogy bassza meg!

Federer. És mi lenne, ha ketten egy különleges akcióban vennénk részt? Lecsúsznánk közösen a sípályán, siklórepülnénk, majd leszállnánk egy tehenekkel teli legelőn. 

De Niro: Ez nem fog megtörténni Roger. Sajnálom. Miért nem hívod fel Hankset? 

Federer: Kit? 

Ha dráma-mentes vakációra van szükséged, Svájcra van szükséged." 

Federer lett a Switzerland Tourism hivatalos nagykövete, amire rettenetes büszke a sportoló, hiszen nagyon sokat köszönhet Svájcnak és a mai napig itt töltődik fel. Ezen a weboldalon kedvenc svájci élményeit gyűjtötte össze. 

Svájc természeti kincsei közül a hatalmas hegycsúcsokat, a bizarr sziklaformációkat, a gleccsereket, vízeséseket, frissítő hegyi tavakat és izgalmas túra útvonalakat ajánlja. A városi élmények közül a nyelvi sokszínűséget emeli ki. Köszönhetsz olaszul Bellinzona-ban, franciául Laussanne-ban, németül Baselben vagy akár romansul is.A rejtett kincsekre is felhívja a figyelmet, mint például a mediterrán halászfalura Morcote-ra,  

3_3.png
A videót 10 nap alatt 20,5 millióan nézték meg! 
A reklám azért üt nagyot (majdnem akkorát, mint Federer) mert kilép a megszokott turisztikai klisékből. "Nálunk minden szép és jó és mindenki megtalálja, amit szeretne" szokott a szlogen lenni, amit gyorsan száguldó videómontázzsal mutatnak be. Persze, az óriási költségvetés miatt is kitűnik ez a reklámfilm, amire a pénz nem a drónos felvételekre ment el, hanem a két szupersztár gázsijára. Federer a gázsiját helyi szervezeteknek ajánlotta, amiből elsőként egy játszóteret fognak építeni. Így végülis ő pro-bono vállalta a szereplést. Szintén szokatlan, hogy egy ilyen kaliberű nemzetközi reklámban elhangzik az, hogy "fuck you".    
Federer teljesen autentikus a filmben, mint aki saját hazáját akarja népszerűsíteni. Robert De Niro is autentikus, mert színészként ezt a filmet túl unalmas feladatnak tartja. Hogy is nézne ki, ahogy ketten sétálnának a naplementében a genfi tó partján vagy egy hüttében sajtfondüznének. Kíváncsian várom, hogy Tom Hanks bevállalja-e. Bárcsak sikerülne ezt a svájci turisztikai hivatalnak elérni.
A kisfilm úgy dícséri Svájcot, hogy közben azt valójában kritizálja.
De Nironak nem kell a nyugalom, de sokaknak viszont, pont erre van most szükségük.  

Mielőtt Svájcba utazol, nézz utána az aktuális szabályoknak. Jelenleg kötelező PCR teszttel lehet csak utazni és karantén vár azokra, akik magas rizikójú országból érkeznek. A szabályok módosítása május 17-én várható.  
Élményem Svájcból a blogon: Igluhotelben éjszakáztam 
Izgalmas turisztikai kampányt talált ki tavaly Ausztria is: Budapesti panorámával népszerűsítik Ausztriát
Laknál olyan chalet-ban, mint amiben Federer? Inspirációkat itt találsz.

#ineedswitzerland

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr616558568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bkkzol 2021.05.14. 13:19:11

Gyöngyörű a svájci táj, nagyon szomorú, hogy ilyen emberek laják. Egy pattanás Európa testén amit rég ki kellett volna nyomni.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2021.05.14. 14:14:15

Ennek az oldalnak miért nem az a neve, hogy balázs hazudik, vagy balázs szenved, balázs hülyíti a prolikat, ilyen egy proli 2021-ben vagy valami ilyesmi! - semmi közöd az utazáshoz! Az ugrabugra az nem utazás!
De persze!
Szenvedj csak nyugodtan!
Addig sem rontod a levegőt máshol!

MÉÉÉÉG!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.05.14. 22:13:58

Mit mond erre Svájcinéger Arnold? :)

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) budapest (3) Budapest (11) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása