Irány a Kis-Kükládok! 3 ismeretlen sziget idén nyárra

Hova menjünk idén nyaralni? Irány a Kükládok rejtett helyei! Én tavaly jártam ott, idén a Lonely Planet beválogatta a tíz legjobb európai úticél közé.

_copy_copy_untitled_design.jpeg

Nem, ez nem az Óperenciás tengeren túl van, nem egyszemű szörnyek, a küklopszok lakják. A Kükládok egy görög szigetcsoport az Égei tengeren. A két legfelkapottabb sziget Szantorini és Mikonosz, azokról biztos hallottál már. Tavaly nyáron a népszerű szigeteket elkerülve, kevésbé ismert helyeket kerestünk fel, amiket az utazók hordái még nem leptek el. Idén ráadásul a Lonely Planet is a Kis-Kükládokat ajánlja a 10 legjobb európai hely között. 

Repülj velem ezekre a szigetekre, kattints a videóért és iratkozz fel a Youtube csatornára.

 

A hamisítatlan kék-fehér hangulat és feta saláta mellett találsz majd eldugott strandokat, némelyik nudista, nagyon hangulatos, nem turistás hegyi falvakat, elsüllyedt hajóroncsot és sziklába vájt kolostort is. Az árak hasonlóak mint a nagyobb szigeteken, viszont a szállásért nem kell annyit fizetni, mint a népszerű helyeken, ahol akár a nagy tengerjáró hajók is ki tudnak kötni. 

Ezekre a helyekre Athénből gyorskompokkal tudsz a legegyszerűbben eljutni, de Szantorinire Bécsből is repülhetsz közvetlenül és onnan gyorsabb a komp. A videóban szereplő szigetek

Naxos

Ez a felkapottabb szigetek közé tartozik, ahol érdemes egy napra autót bérelni és a hegyi falvakat felkeresni, valamint a különböző strandokon pihenni vagy a központi város kis utcáin bóklászni és vacsorázni. Útiterveket és részletes ajánlót a szigetekről ebben a bejegyzésben találsz!

dji_0026.JPG

Koufinissia

Akár egynapos kirándulásra is megéri ide eljönni és strandolni. Kevesen vannak, nincs beépítve a sziget. Néhány szálloda található itt, de nem árt időben foglalni. 

fullsizerender_20_1.jpg 

Amorgos 

A hegyes sziget, ahol autóbérlés nélkül nehéz közlekedni. A szigetet egy nap alatt körbe lehet járni. Itt van egy elsüllyedt hajóroncs, az Olympia, valamint a sziklába vájt kolostor, amit ingyen lehet látogatni. Érdemes hosszúnadrágot magaddal vinni, különben az ott található rongyokat kell magadra venni. A szerzetesek meghívnak egy limonádéra és édességre is. 

dji_0051.JPG

Ha tetszett a videó, küldd tovább, ajánld ismerőseidnek is! Köszi! 

 

the_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr4914011086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása