Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ennyi puncit és farkat múzeumban még nem látott!


Elvörösödve léptem be a Világ Erotikus Művészet Múzeumának ajtaján, ahol sok vitrinnyi ágaskodó  pénisz, fémvulva és porcelán mellbimbók csaptak arcon. A kiállítás megnézése előjátéknak is jó lehet.

p1120137.JPG

Miami Beachen az utcán és a tengerparton hever a szex. Bikinis lányok és izmos srácok feszítenek az art deco negyed melletti strandon. A bulikban pezseg a levegő és forr a tesztoszteron. Óriási szexuális kisugárzása van a floridai városnak. Ennél jobb helyen nem is nyithatott volna meg a WEAM, a World Erotic Art Museum.

A múzeum South Beach-en található, a nyüzsgő tengerparttól és az Ocean Drive-tól pár háztömbnyire. A szomszédban egy sztriptíz bár és egy menő esti klub van. Néha rossz helyre kopogtatnak be a buliba már illumináltan sorban állók, de ha már beléptek a múzeumba, akkor körbe is néznek. Inspirációt keresnek az éjszakai mókához.

Olyan erotikus tárgyakat állítottak itt ki, amiket máshol nem lehet megnézni. Legalábbis nem ilyen rendezetten. Több mint 5000 kincs található a múzeumban a világ minden pontjáról. Nem minden alkotás eredeti, de ez a látogatókat egyáltalán nem érdekli.

p1120123.JPG

A múzeumot bő tíz éve alapította egy 70 éves nagyi, Miss Naomi Wilzig. Édesapja megjárta Auschwitzot, majd Amerikában kötött ki. Mindenféle kulimunka elvállalása után, hatalmas vagyonra tett szert és elkezdett műkincsekkel foglalkozni. A lányának, Naominak innen jöhetett a műkedvelő szenvedély. Naomi fia az új lakását akarta néhány erotikus tárggyal díszíteni, amihez műgyűjtő édesanyja segítségét kérte. A jiddise máme, pedig világkörüli útra ment, hogy begyűjtse fiának a legszebb darabokat. Vallásos asszony volt, így még a rabbi véleményét is kikérte, mert félt, hogy a pajzán darabok kicsapják majd a biztosítékot a hitközségben. A rabbi csak annyit felelt, hogy ha ez a szenvedélye élteti, akkor mindenképp csinálja, mert így minden nap útra kell és mozog, így fiatal és vitális marad. Miss Naomi néhány éve nincs köztünk, de a kép alapján a rabbi tanácsa jól bevállt.  

naomi.jpgFotó 

A pompeji-i antikvitástól, az ázsiai művészeten át, a fétistárgyakig, a fekete Afrika kincsektől, az indián darabokon át a kortársig minden megtalálható itt. Néhány darab láttán elpirul a nézelődő, majd közelebb megy és megpróbálja jobban vagy újra értelmezni a szexi kincseket.

„Ez nem pornó!” – mondja a múzeum fényképésze, Robert Harbour. Hatalmas különbség van az erotika és a pornográfia között, emeli ki és hozzáteszi, hogy ha valakit szexre kényszerítenek, az pornó, a többi lehet erotika. Ezt nem teljesen fogtam fel, de ráhagytam. Elmondása szerint, akik ide betérnek, azok el vannak alélva a látottaktól.

p1120120.JPG

Itt minden botrány és amerikai prüdéria nélkül lehet punikat, fenekeket, csöcsöket és farkakat nézni. Sőt, valamelyiket meg is lehet simogatni vagy éppen ölelni. Ilyen a 2,5 méteres aranyra festett, üveggyapot óriás farok. Ez valószínűleg a világon a legtöbbet fotózott pénisz. A heréken helyet is lehet foglalni, ha valaki elfáradt volna a nagy művészeti mustrában.

p1120023.JPG

 

Az első darab Naomi nagyi gyűjteményében egy visszafogottan erotikus festmény volt. Egy fehér rózsából bújik elő egy márvány bőrű csinos hölgy. 

p1110833_2.JPG

A mellette lévő reprón viszont hangosan felnevettem. Disney karakterek orgiája ihlette a művészt, ahol Hófehérke mellbimbóját Kuka és egy másik törpe nyalogatja és ahol Mickey egér Plutót análisan jutalmazza.

p1110840.JPG

A leszbikus pornófilmekből ismert „ollózás” új értelmet kapott az első terem egyik festményen. Nem tudom mi az értelme, de félelmetes, ahogy két olló egymásba próbál érni.

p1110848.JPG

Fütyiből sem volt hiány a múzeumban: Homer Simpson sárga micsodája, egyiptomi dildók, nepáli fémfarkak, mívesen faragott, jádeköves, fonott, rézkarcos, akvarell, Swarovsky kristályos péniszek garmadája sorakozott fel az üveg vitrinekben.

 

Naomi minden követ felforgatott, hogy gyarapítsa a gyűjteményt. Ezt szó szerint kell érteni, ugyanis egy forgó tányéron egy lilás, csillogó 12 kilós kőtömb is látható Braziliából, aminek a belsejében a természet egy körül metélt péniszt alakított ki.   

p1120015.JPG

A kiállítás eklektikus: van itt Rembrandt, Picasso, Dali és Mapplethorpe is, de nekem mégis az apró giccsek tetszettek a legjobban. A termek tematika vagy tájegység szerint tagoltak. Van afrikai, közép-amerikai, mediterrán, art nuevo, szürreális és Miami miatt persze art deco terem is.

Az ázsiai erotikus tárgyak zseniálisak. A japán shunga könyvek több darabja vizsgálható. Ezekben szexuális aktusokat rajzoltak le, amik egyfajta használati útmutatóként szolgáltak a nemesi friss házasoknak a 17. és 19. század között. Az esküvőjük napján megkapták a könyvet, amiből minden este egy-egy jelenetet próbálhattak ki.

A japán leleményesség mutatkozik meg az elefántcsontba faragott kis dobozokban is. A pici, díszes szelencét, ha kinyitjuk, belepirul az orcánk, mert abban akrobatikus pózokban dugnak a mini figurák.

 p1110922.JPG

A pihenő, színes porcelán szobrok szoknyája és palástja alá egy tükörrel leshetünk be. A szobrász nem csak a külső részeket alakította ki. A fekvő pozícióban olvasó japán lány kívülről nézve nem túl izgalmas. A kimonója alá nézve viszont azt látjuk, miképpen reszeli egy kedves férfi ismerőse.  

p1110925.JPG

A földközi-tengeri teremben görög, római és egyiptomi régészeti darabok vannak, köztük termékenységi amulettek és apró figurák.

p1110860.JPG

 Az egyik fő látnivaló a faragott Kámasutra ágy. Az 1990-es években Németországban készítette egy helyi asztalos a 138 szex jelenettel díszített ágyat. A négy tartóoszlop négy hatalmas fapéniszből áll, azokon is számtalan maszatolós jelenettel. Egy baldachin hiányzik csak a makkok tetejéről. A múzeum fotósa azt mondja, ettől jobban be lehet indulni, mint a kis kék tablettától. Álmomból fölriadva a „fütyiszörnyek” tuti szívrohamot okoznának.  

p1110979.JPG

Katalin cárnő a legenda szerint imádta az erotikát. A 18. századi orosz uralkodónő palotájának egyik terme tele volt erotikus bútorokkal. Ezekből egyet sem találtak meg, de egy a második világháborút túlélt fotó napvilágra került, ami alapján reprodukálták az uralkodói széket. A karfán maszturbáló lányok, a szék alján egy vagina, amihez ha a lábtartó puffot közelebb húzzuk, az azon lévő ördög és kinyújtott nyelve összeilleszthető.

Doug Jones az 1980as években egy szokatlan liliomalkotást készített. 85 egyedileg megtervezett fém vulvát illesztett egy falapra. Az ezüstre lefújt női díszek közül egy emelkedik ki, amely vérvörös színű.  

 p1120062.JPG

A Disney visszaköszön a popkulturális szekcióban. A Kis Hableány videódobozán egy elégedetlen grafikus egy rejtett péniszt rajzolt a herceg palotájának egyik oszlopára. 

p1120100.JPG

A női testet formázó hegedűn a húr olyan, mintha egy tanga lenne. (Angolul G-stringnek hívják a tangabugyit, a húrt pedig string-nek.)

 p1120106.JPG

Modern és élethű plasztik szobor együttes, amelyet Peter Keresztury készített. A fétis vonal itt elég erősen érződik, pláne a lovas nőnél és a ketrecbe zárt fickónál. A San Franciscoban élő szobrász a neve alapján magyar származású. Írtam neki a Facebookon, amint válaszol kiegészítem a cikket.

p1120049_1.JPG

Ezt a képet kicsit elmostam, mert félek, hogy ez már nem fér bele az erotikus képek kategóriába az Indexen.

p1120057.JPG

Másodjára néztem végig a vitrineket magyar emlékeket keresve, amikor egy pirosra festett bronz alma és punci kombójába akadtam. A 2000-es években készült Éva szimbólumon „Szabó” aláírás szerepel.

 p1110872.JPG

Ha Miami Beachen jársz, ne hagyd ki az erotikus múzeumot. Még a strandolást sem kell beáldozni a műkincsek megtekintése miatt, ugyanis a múzeum pénteken és szombaton éjfélig nyitva tart. További infók a múzeum weboldalán

p1120128.JPG

A prűd USA-ban a szórólapon mindent kikockáztak... 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel a blogra és oszd meg a cikket. Készítettem egy videót Miamiban, amit hamarosan feltöltök. Ha nem akarsz lemaradni róla, akkor csatlakozz a Facebookon vagy Youtube-on vagy az Instagrammon

Ezek még érdekesek lehetnek számodra: 

Extrém fazonok a másik Velencéből 

Paparazzik nyomában Los Angelesben.

Szambázás a riói karneválon 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr838787066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Shunga - egy tokiói erotikus kiállítás margójára 2016.06.08. 18:15:13

Dóczi Tamás A shunga (春画) - 'tavaszi kép' - effektíve masszív Edo-kori pornó. Egy mostani kiállítás Tokióban azonban a művészi oldalát próbálja megragadni a dolognak, az Eisei Bunko (永青文庫) múzeum ezzel nem kis feladatra vállalkozott. A kiállítot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalap úrfi 2016.06.08. 22:41:41

szánalmas, h ezt valaki művészetnek tartja

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2016.06.08. 22:50:13

@Kalap úrfi: Miért gondolod, hogy szánalmas? Évszázadok óta az erotika, a szexualitás fontos része a művészetnek. Ebben a múzeumban az antik tárgyaktól a klasszikus darabokon át a modern látnivalókig minden volt. Igen, némelyik túl pajzán vagy túl szókimondó, de attól, hogy nemiszerveket tálal még művészet!

Dr.Démonmac1 2016.06.09. 00:10:58

@Kalap úrfi: Az a szánalmas, amit te művelsz:)

2016.06.09. 07:27:21

A USA-ben ez nagy szám, mert prüdéria van. Európában meg az emberek megvonják a vállukat és továbbsétálnak.

Művészi értéke a kiállított darabok többségének nincs, giccsek, szenzációhajhász, a pornográfia határát súroló vackok. A távol-keleti tárgyakra sok európai, amerikai talán azt gondolja, hogy azok milyen különlegesek és művészien erotikusak, de ázsiaiak szemében ez pont olyan giccs, mint a Disney szereplők orgiáját ábrázoló kép egy amerikai szemében.

Ezen egy normális ember nem botránkozik meg, egy ízléssel rendeklező ember meg nem tekinti művészetnek.

Ha már giccs és pornográfia, mint esztétikai minőségek, akkor Jeff Koons. Benne is benne van a nagy lufi, egetverő blöff esélye, de ezek a posztban szereplő valamik még az ő szintjét se érik el.

Kalap úrfi 2016.06.09. 07:59:55

@gybala: egyrészt azért amit karandash leírt, másrészt azért amiért az sem művészet, ha lerakok egy szemüveget egy fal elé és adok neki egy címet, vagy ha odaszarok egy tányérra és megvilágítom.

@Dr.Démonmac1: @Pollen: na mivan nyomik, betalált?

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2016.06.09. 11:22:38

@karandash: Jeff Koons-t nagyon bírom. A londoni TATE MODERN-ben láttam a szex műveit Ciccolinával. Azon megdöbbentem, hogy pornó képek óriásban voltak kiállítva a múzeumban. Jeff Koons retrospektíven a New york-i Whitney múzeumban is voltam és teljesen elaléltam a darabjaitól, de nem az erotikusaktól.

A képeket amiket a cikkbe beválogattam persze, hogy látványosak. Ezeket találtam az izgalmasabb daraboknak. A múzeumban voltak persze klasszikus erotikus művek is, de azok nem annyira érték el az ingerküszöböm.

@Kalap úrfi: én nagyon szeretem a kortársat ha van benne ötlet. Lehet az egy szemüveg is vagy egy tányér szar ha van mögötte tartalom, mondanivaló, ötlet.

Így-vagy úgy, ha Miamiaban jártok, nézzetek el ebbe a múzeumba. Művészet vagy nem, de kellemes kikapcsolódás lesz a hőségben!

Kalap úrfi 2016.06.09. 11:32:26

@gybala: rendben, más a véleményünk

2016.06.09. 12:10:10

@gybala: Londonban simán kiállíthatják, ebben semmi megdöbbentő nincs. Ha Rijádban vagy Teheránban lennének egy nyilvános múzeumban kiállítva Jeff Koons képei, amiken Cicciolina szopja vagy ő dugja seggbe Cicciolinát, akkor jogos lenne a meglepődés.

Staller Ilona művészneve helyesen Cicciolina, nem pedig Ciccolina. Az egyik leghíresebb magyar (főleg Olaszországban az ő munkássága alapján ítélik meg a magyar nőket:), megérdemli, hogy helyesen írjuk a nevét.

Azt hiszem most bele is nézek az életművébe...

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása