Ezektől lesz emlékezetes az utazás!

emlekezetes_utazas_1.png

Ez volt az én 10 legemlékezetesebb utazási élményem 2015-ben. A cikk végén az összegzés segíthet neked is, hogyan tervezd a 2016-os útjaidat, vagy épp ellenkezőleg. A meglepetés faktor ugyanis sokat segíthet, hogy évek múlva is szívesen emlékezz vissza az utazásokra.

 

  1. FÓKÁKKAL SZABADON GALAPAGOSZON – ECUADOR

Az év első utazása Ecuadorban volt, ahol január elsején az Egyenlítőnél jártam és ahol az egyik felem északon, a másik a déli féltekén állt. Egy pár napos hajótúra következett a híres Galapagos-szigeteken, ahol szabadon úsztam fókákkal és óriásteknősökkel, láttam szulákat és ahol pár nap alatt több biológiát tanultam mint korábban valaha. A béke, a csend és a természet vadsága elkápráztatott.

p1040793_resize.JPG

p1040156_resize.JPG

  1. MIAMI HEAT KOSÁRMECCS – MIAMI

Nem vagyok fanatikus kosárlabda rajongó, de izgalmas volt Miamiban részt venni egy NBA mérkőzésen és drukkolni. Még izgalmasabb volt a szomszédban másnap megnézni a design negyedet a fantasztikus grafitikkel.

 p1010435_resize.JPG p1010195_resize.JPG
 

  1. FERIA – GRANADA

Számunkra váratlan volt az andalúz búcsú az Alhambra esti felfedezése után Granadában, dél Spanyolországban. Hajnalig roptuk a táncot egy spanyol popcsapattal, pedig aznap este korán le akartunk feküdni, hogy másnap elég időnk legyen felfedezni a várost. 

p1030678_resize.JPG

  1. CSERESZNYEFA VIRÁGZÁS – WASHINGTON DC

A legjobb időben érkeztünk az USA fővárosába, mert a cseresznyefa virágzás épp akkor csúcsosodott ki. A reggeli kocogás a szirmok között felemelő volt. 

p1020195_resize.JPG

  1. LOVE SAVES THE DAY FESZTIVÁL – BRISTOL

Elektronikus zene, koncertek, szeretet, görkoris diszkó, felfújható templom és retró óriáskerék. Legénybúcsús (nem az enyém) fesztiválozáson voltunk Angliában. 

p1030427_resize.JPG

  1. NAPLEMENTE ESŐ UTÁN – NEW YORK CITY

Vacak idő volt New Yorkban, esett az eső, borús volt, majd elment a vihar és olyan színek jelentek meg az égen, mint amilyeneket még sohasem láttam. A One World kilátó után a szeptember 11-i emlékparknál sétáltunk, ahol könnyeim folytak ki a gyönyörtől.

p1040077_resize.JPG

 

  1. SZABADSÁG SZOBOR KORONÁJA – NYC

Bakancslista pipálás volt júliusban, amikor több hónapnyi szervezés után feljutottam a Szabadság szobor koronájába. A panoráma ha nem is volt a legfantasztikusabb, de az élmény, hogy ott lehetek felejthetetlen.

p1070140_resize.JPG

  1. PRIDE – SAN FRANCISCO

A Pride napján érkeztünk San Francisco-ba a magyar turistacsoporttal. Előző nap fogadták el az USA minden államában az azonos neműek házasságát, így hatalmas buli volt a városban egy hétig. Minden szivárványos volt és a magyar turista csoport is meglepően nyitott volt a vígasságokra. Történelmi pillanat volt pont akkor ott lenni abban a városban, ahol a legnagyobb meleg közösség él.  

p1040653_resize.JPG

  1. A MÚZEUM AZ UTCÁN HEVER - CHICAGO

Nyáron voltam először Chicagoban, ami levett a lábamról. A város nem túl nagy, rengeteg mindent lehet megnézni és a legtöbb ingyenes, ugyanis az utcán hever. Minden sarkon újabb szobrok, épületek, installációk, utcai művészek leptek meg.

p1060347_resize.JPG

  1. RELAXÁCIÓS MEDENCE – EILAT

A delfinárium mellett pár óra felhőtlen pihenés és lazulás a különböző természetes medencékben finom izraeli borokkal és frissen facsart narancslével. Nem számítottam rá, hogy egy vas-szerkezetes tákolmány ennyire el fog varázsolni.

 p1100045_resize.JPG

Ezekre figyelj ha emlékezetes élményeket akarsz átélni:

 

  • Azt hiszem azok jelentették a legnagyobb élményt idén, amik meglepetésként hatottak rám, amikre nem számítottam, amikre nem tudtam előre felkészülni. A váratlan élmények többszörösen beleégnek a memóriánkba, legyen az pozitív vagy negatív.

 

  • Csupán egy nevezetesség (Szabadság szobor) van a listán, aminek a megtekintése passzív élményt nyújtott, de mivel fel kellett másznom a koronába, így azt is kalandnak tekintem és nem csak egy fotózási lehetőségnek. A többi élmény mind aktív részvételű volt. Az aktív részvétel nagyon fontos, legyen az érzelmi, fizikai, spirituális vagy intellektuális szinten. Nem csak egy szolgáltatást veszünk igénybe, hanem megpróbáljuk azt élménnyé formálni.  

 

  • Az egyedi eseményekre, fesztiválokra is szívesebben emlékezem vissza, amelyek nem állnak állandóan rendelkezésre, hanem benne van a „csak akkor és csak ott”, amitől megismételhetetlen lesz. Ha lemaradsz, kimaradsz (legalább egy évig, ha ez épp egy fesztivál).

 

  • Az apróságok, amik nem tartoznak szorosan az útjaimhoz is nagy élményt tudtak nyújtani. Egy utcai zenész játéka egy parkban vagy egy színes helyi felvonulás vagy akár két kiskutya futkározása. 

 

  • Az is fontos, hogy kivel éled át az élményeket. A listámon vannak olyanok, ahol egyedül voltam, ahol turistacsoporttal, mint idegenvezető és ahol barátokkal. Sokkal tovább emlékezel egy élményre, ha olyannal éled át, akit kedvelsz és megosztod az élményeket. Persze az egyedül átélt kaland is emlékezetes marad.

 

  • Azt vettem észre, hogy a természet, a táj és az állatok egyre inkább érdekelnek. Már nem kell feltétlenül épített attrakciókat nézzek, hogy ámulatba essek. Egy fának a virágzása, túrázás egy nemzeti parkban, egy lenyűgöző naplemente vagy úszkálás különleges körülmények között legalább olyan nagy, ha nem nagyobb élményt nyújt. A harmónia az ember és a természet között egyre fontosabbá válik számomra.

 

Neked mi a legemlékezetesebb utazási élményed 2015-ből?

Kommentben várom, aztán megnézzük, hogy valami tudományt is támaszthatunk-e a tapasztalatok mögé! (SPOILER: igen!)

 Ne maradj le a 2016-os élményekről sem! Iratkozz fel és kövess Facebookon!

2015-ben 9 teljes napot töltöttem repülőgépeken. Az utazási statisztikámat itt találod! 

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr848212554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.02.20. 19:36:59

A cv-nél nem lehet kommentelni, ezért ide: jaaa, hogy te hivatásos világutazó vag?Meg ilyen háttered van, amilyen?Aztabetyár, ez igen, le a kalappal.Így már mindent értek... :D
Olvasni fogom a blogodat, ezt veheted fenyegetésnek is. :D
Egyre azért kiváncsi vahgyok, ha az volt a világ második legjobb állása, akkor mi volt az első...?

gybala · http://www.balazsutazik.hu 2016.02.21. 00:16:37

@geegee: hehe, köszi!! Valahogy ezen a területen mozgok évek óta...illetve több területen, de talán itt a blogon ezeket össze tudom hozni. :) Kövess, nézz, olvass, kommentelj, várom a véleményed majd! :-)
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) Budapest (11) budapest (3) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) New York (12) NEW YORK (6) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazás (10) utazas (48) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása