Dühös madarak lepték el Londont

A Samsung kreatívjai nem tudnak a fenekükön ülni. Újabb őrületet találtak ki, hogy népszerűsítsék a koreai cég smart tévéit. Először is szerződést kötöttek azzal a finn Rovio céggel, amelyik okostelefonokra fejlesztette ki az évtized egyik legnépszerűbb játékát, az Angry Birds-t. A mobil applikáció bekerült a Samsung tévéibe is, ahol kézmozdulatokkal lehet irányítani a mérges tollasokat. Ha már lúd, legyen kövér - gondolták és nemzeti, majd Európa bajnokságot szerveztek, hogy megtalálják az öreg kontinens legjobb madárbőrbe bújt gyilkosait. Ez a virtuális madárinfluenza.

A játékban egy csúzlival kell kilőni a különböző méretű és színű madarakat, úgy hogy azok eltalálják a zöld malacokat, lerombolják azok építményeit és közben aranytojásokat szerezzenek. Ehhez egy nagyon egyszerű, a Super Marios korszakot idéző, de HD animációs háttér dukál és irritáló gumizene. Ha kipukkad a röfi vagy a madarunk meghal, akkor szolid nyögéseket hallunk, amely a keletnémet, utószinkronos pornó filmekre emlékeztetheti a műfajra fogékony játékosokat.

 

Tizenkilenc európai ország legjobbjai érkeztek az angol fővárosba, hogy egy egész napos Angry Birds kincsvadászaton vegyenek részt. London ikonikus helyeit kellett bejárni, az egyes nevezetességeknél a játékhoz kapcsolódó karaktereket kellett fotózni vagy a tévéken malacokat gyilkolni és minél több pontot gyűjteni. A magyar válogatott nagy reményekkel érkezett, ők kishazánk legjobb „engribördzösei”.

Schubert Gyöngyi Csilla a csapatkapitány, barátjával, az informatikus Fábián Lászlóval csak egy tévét akart venni az egyik budapesti Media Markt-ban néhány hete, de ha már ott voltak, kipróbálták a készüléket. Olyan sikeresen játszottak mindketten, hogy bejutottak a nemzeti döntőbe, ahonnan egyenes út vezetett ez európai tornára. A csapat harmadik tagja, Nagy Zoltán érte el a legjobb eredményt az országban. Kapott is érte egy vadiúj smart tévét. Amikor nem virtuális csúzlival lövöldözik, metrót vezet. A Déli pályaudvar és Örs vezér tér között repíti a palimadarakat teljes állásban, de hangsúlyozta, hogy gyakorolni csak otthon szokott a telefonján. A metrózok így továbbra is nyugodtan utazhatnak.

A nagy megmérettetés előtti napon a csapat a Chelsea stadion melletti hotelben készült fel. Rekordokat állítottak fel, így nagy magabiztossággal csaptak bele a megmérettetésbe. Még arra is volt idejük, hogy bejárják a focistadiont és megnézzék, hogy a „valódi” sportemberek milyen körülmények között készülnek fel egy meccsre.  „A focisták öltözőszekrénye egyedi szellőző és illatosító rendszerrel van felszerelve, ahol a játékosok döntik el, hogy tengeri hullám vagy óriásfenyő illatot permetezzen a gép a ruháikra.” – mondta a stadion idegenvezetője. Nem valószínű, hogy eljön majd az idő, amikor az animációs játékok legjobbjait is ilyen körülmények között kényeztetik, bár ha a Samsungon múlik, az Angry Birds világbajnokságon még ez is megtörténhet.

A koktél esten a cateringes cég a játékhoz illeszkedő ételkreációkat alkotott, a currytől elkezdve az ázsiai falatokon át a macaron desszertig minden a színes pufi madarakra volt hangolva. Már itt elkezdődött a megmérettetés, extra pontokat és kitömött plüssmadarakat lehetett szerezni, bár ennél sokkal izgalmasabb volt látni a különböző nemzetek lelkesedését. A nyugati országok játékosai inkább csak jól akarták magukat érezni. A németek voltak a legnagyobb parti arcok, az angolok egymás után itták az ingyen italokat, a spanyolok visszafogott őrjöngéssel boroztak. A kelet európai országok és a balkán gyermekei szolidan maguk között beszélgettek, fontolgatták az esélyeket, szakmáztak és fitymálták a többieket. Az önfeledt nemzetközi ismerkedés elmaradt, bár a szlovákiai magyar srác nagy örömmel ment oda a magyar csapathoz haverkodni.

Másnap az angol reggeli után teli hassal indult neki Londonnak a magyar csapat. A buszt a román delegációval osztottuk meg.

Az Angry Birds Bajnokság londoni helyszínei:

Picadilly Circus

A világ legnagyobb cégeinek fényreklámjai találhatóak itt. A Coca Cola, McDonald’s és társaik mellett természetesen a Samsung is nagyon régóta villog a tér felett. A neoncsöveket lecserélték nagy felbontású megatévékre. „Keress valami Angry Birds-ös karaktert a téren!” – jött a feladat a magyar csapatot koordináló, Londonban élő Sipos Pannától. A csapat eszeveszett hajszába kezdett, míg valaki észre nem vette az óriástévén az egyik karaktert. Üdvrialgás! A bizonyítékfotó elkészült, jöhet a következő feladat.

Tower Bridge

A város legnevezetesebb hídja nem maradhat ki egy városnézésből sem, így a Samsung is gondoskodott arról, hogy a hidat ne csak kívülről, de belülről is felfedezzük. Egy dagi piros madár mutatta az utat az egyik hídpillérbe, ahol a smart tévéken kellett játszani. Nemcsak az animációs játék madarai voltak dühösek, hanem a helyi húsvér szárnyasok is, akiket a híd lábánál, a Tower börtön szomszédságában egy sereg egyenruhás kisiskolás kergetett. Nem jó eredménnyel távoztunk a helyszínről. Elindult a harc az idővel és a londoni csúcsforgalommal.

Traffalgar Square

Nelson admirális szobra, a Nemzeti Galéria, az ország fenyőfája és megannyi szabadtéri buli és tüntetés helyszínén a feladat „egyszerű” volt: keresd meg az arany tojást! A fehér kabátos csapat a szélkakas minden irányába indult. Keresték a tojást a szökőkútban, a téren felállított Betlehemes díszletben, az angol királyok lovas szobrai alatt, sőt még a nyilvános wc-ben is. A tojás eltűnt. Egy biztonsági őrt kérdeztek meg félve, hogy nem látta-e az aranytojást, ő annyit mondott, hogy nemrég még itt sétált. A két lábon járó aranytojás végül feltűnt. A hideg miatt biztos beugrott a szomszédos kávézóba egy forró italért. Ölelkezés, pacsi és elkészült a közös fotó is. Futás tovább.

Koreai Kulturális Központ

Az intézmény koreai művészeknek ad otthon: kortárs festményeket és installációkat állítottak ki a Traffalgar tér mellett. Nem véletlenül érkezünk ide, hiszen a smart-tévéket gyártó Samsung is egy koreai vállalat. A plazmákon meglepő módon nem a Gangnam Style fut, hanem egy koreai fiúbanda klippje. Az egyik kiállító teremben már várnak a madarak. Újabb pontgyűjtés kezdődik. A velünk utazó román csapat tarol, mi közepesen teljesítünk. A buszban gyorsan megebédelünk és robogunk a következő fotópontig.

London Eye

A világ legismertebb óriáskereke a Temze partjánál található, szemben a Big Ben-nel és a Parlamenttel.  A korzón karácsonyi vígasság van, előadók és művészek gyűjtenek néhány extra fontot a performanszukkal. A zöld malac a célpont, vele kell a következő fotót elkészíteni. Könnyű a dolgunk, mert az előző csapat, szintén fehér egyenruhában, már villog a sertéssel. Nincs idő körbenézni, két gyors fotó az óriáskerékről és futás vissza a buszba.

 

British Museum

A múzeumok múzeumja. A belső terek impozánsak, a kiállítások világszínvonalúak. A gyarmatbirodalom kincsei találhatóak itt, de a felfedezésükre nincs idő. Az alagsorban újabb kézzel vezérelt csúzlizás kezdődik. A magyar srácok megkeresik a játszandó pályákat a telefonjukra letöltött Angry Birds applikáción. Taktikáznak, számolnak, mérnek, kilövési szögeken veszekednek. Végül a tévéken rekordot állítanak be. Ujjongás, megtört a jég, akár még nyerhetünk is. Megkapjuk a következő helyszínt tartalmazó borítékot, irány a Royal Albert Hall.

Royal Albert Hall

Koncertek, színdarabok és a kultúrelit jellemző erre az intézményre, amely London egyik legelegánsabb negyedében található. Gyorsan kell itt végezni, mert ha nem érünk időben az utolsó helyszínre, akkor mindent elveszthetünk. A lelkesedés csak most jött meg igazán, a jól begyakorolt pályán remek pontszámokat érünk el. Jöhet egy kis pihenés, belevetjük magunkat az újabb csúcsforgalomba, irány az Olimpiai Park a város keleti részén.

Westfield Stratford

A 2012-es nyári olimpiai játékok helyszíne hatalmas átalakuláson megy keresztül. Az olimpiai falu szobáit apartmanokká alakítják át, az olimpiai és az úszóstadion egy részét visszabontották. A futurisztikus Orbit kilátó még mindig hangsúlyos, de a színek, remények és hatalmas sikereknek már hűlt helye sincsen. 2014-re újra nyitják a parkot és a stadiont. Ahogy a britek már nyáron bebizonyították, biztos most is remek helyszínt varázsolnak majd ide.

A Westfield bevásárlóközpontban zajlik az All Stars gála. Az egész napos madár fotóvadászat képeit bemutatjuk, megkapjuk értük a pontokat. Kihirdetik az eredményt: győzött a román csapat, dobogón Görögország és Szerbia. A magyarok a top tíz második felében lehetnek. A legeredményesebb játékosok helyi B kategóriás celebekkel, a „Happiness” című dalt éneklő, fiatal aranyhangú énekesnővel, Alexis Jordannel, egy helyi sportkommentátorral és az olimpiai ezüstérmes Louis Smith tornásszal (aki Berki Krisztiánnal azonos pontszámot kapott a tornán, de végül Berki nyerte az aranyat a szebb kivitelezésért) játszanak a színpadon. Mindannyian csúfosan kikapnak Európa legjobb madárcsúzlisaitól.

Az ezereurós fejenkénti fődíjat nem hozzuk el, de a csapat egy tucat aranytojást tojó madaras fotóval térhet haza. Ilyen szuvenírt kevesen szereznek Londonból.

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr238102270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Booking.com

Instagram

Szállásfoglalás

Booking.com

Címkék

Airport (4) Amerikai Egyesült Államok (17) Anglia (5) art (17) Art is Business (4) athen (3) Ausztria (4) Ázsia (6) a világ leggiccsesebb naplementéi (3) a világ második legjobb állása (12) Balázs utazik (4) beach (6) Berlin (14) biztonság (3) bor (3) budapest (3) Budapest (11) business lounge (3) club med (7) cool (11) costa (10) covid (10) cruising (3) desztináció marketing (3) disneyland (3) dubai (3) Ecuador (3) elnökválasztás (3) Európa (3) feelaustria (3) Finnország (4) Florida (4) food (3) foto (9) franciaország (10) Galapagos szigetek (3) gasztro (15) GermanyAwaitsYou (3) görögország (10) hajó (12) hotel (7) Ibiza (4) Japán (4) Kalifornia (4) karácsony (3) karácsonyi ajándék (6) karib szigetek (17) Kína (5) London (13) London2012 (5) Los Angeles (3) Magyarország (11) Malmo (3) mauritius (9) Miami (7) Miami Beach (4) Mikulás (7) Motto (3) museum (3) naplemente (6) Naxos (3) Németország (20) NEW YORK (6) New York (12) New York City (4) nyaralás (3) oasis of the seas (16) Olimpia (4) Origo (4) Őrség (4) Őrségi Nemzeti Park (3) párizs (5) Peking (5) Press (40) provence (5) rádió (3) Reggeli (3) repülés (10) repülőtér (4) roadtrip (3) Rovaniemi (3) royal caribbean (18) RTL Fókusz (6) RTL KLUB (10) Sajtó (28) sajtozsemle (30) Samsung (6) Samsung Global Blogger (8) Spanyolország (7) Spektrum Home (3) st. john (3) st. martin (4) strand (4) Svajc (4) Svédország (3) Szingapúr (3) sztárok nyomában (4) tenger (3) tengerihajó (3) Tokio (3) Tokyo (3) Törökország (3) USA (33) utazas (48) utazás (10) video (47) Washington (4) Washington DC (3) where the hell is matt (3)
süti beállítások módosítása